Дянков: Срещата за Западните Балкани е неуспешна - 24novini.bg

Дянков: Срещата за Западните Балкани е неуспешна

Симеон Дянков обяви срещата за Западните Балкани вчера за неуспешна Симеон Дянков обяви срещата за Западните Балкани вчера за неуспешна
18.05.2018 | 16:13
(0 гласа)

"Вчерашната среща на върха „ЕС – Западни Балкани“ от общоевропейска гледна точка не беше успешна“.

Това коментира пред БНР бившият финансов министър на Бойко Борисов Симеон Дянков за вчерашаната среща на високо ниво, чиито домакин беше Борисов.

Според него у нас тя може да се счита като успех за страната от гледна точка на двустранните ни отношения с държавите от Западните Балкани.

„За мен беше даже стъпка назад. Не се говори вече за това, че те вървят към европейско присъединяване, а се говори да им се даде перспектива в бъдеще те да се присъединят към Европа. В момента такова е времето в ЕС. Външните теми, като Иран и Корея, доминират, а вътре в Съюза, заради Брекзит главно, няма това обединение, което го имаше преди“, добавя той.

„Вместо обаче да говорим за конкретни дати за влизането на тези държави в ЕС, пак се говореше вчера за перспектива, както и преди 15 години в Солун“, каза още Дянков.

„Основният проблем е, че Европа не върви към цялостен общ пазар. Пазарите за услугите, като капиталов, енергиен, дигитален пазар – нещо, за което се говореше много от началото на Комисията на Юнкер, всъщност никой от тези пазари в момента не се развива към единен пазар", беше критичен още бившият финансов министър на Борисов.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...