АБВ и БСП се хванаха за гушите, валят обвинения в трикове и мишкуване - 24novini.bg

АБВ и БСП се хванаха за гушите, валят обвинения в трикове и мишкуване

За да е пълно объркването, оказва се лидерът на АБВ е фен на протестите за Пирин, които пък са подкрепяни от десните и зелените За да е пълно объркването, оказва се лидерът на АБВ е фен на протестите за Пирин, които пък са подкрепяни от десните и зелените Фейсбук
18.04.2018 | 17:40
(0 гласа)

Обвиненията в трикове и роенето се оказаха, че не са патент само на дясното в България. АБВ излезе днес с официална позиция, в която заклейми лидера на БСП Корнелия Нинова в манипуалции и PR трикове. 

Поводът е твърдението на Нинова от вчера, че членове на АБВ се връщат в БСП. Тя даде за пример благоевградската организация на малката лява партия, която щяла да спре роенето в ляво и да се влее обратно в редиците на столетницата. 

"Във връзка с тиражираните в медиите спекулации от ръководството на БСП, заявяваме, че областната организация на АБВ-Благоевград, вкл. нашите представители в органите за местно самоуправление, са на мястото си и се намират в добра кондиция".

В крря на месеца щяла да бъде дадена пресконференция в югозапдния град, за да се разсеят тези твърдения.

."Намираме за странно, че в момент, в който страната ни, раздирана от крайна бедност и неравенства, се тресе от корупционни скандали и протести на онеправдани слоеве от обществото, ръководството на БСП прави своя първостепенна задача издирването на официално отстранени от ПП АБВ поради незадоволителна работа личности и шумно ги присъединява към редиците си. Въпреки това желаем успех и вярваме, че те ще носят на БСП същите резултати, с каквито „радваха“ АБВ", се посочва в официалното извление на създадената от бивпия президент Георги Първанов партия.

 

По думите им този PR трик допълнително цепи лявото. "Тъжното е, че когато обществото има крещяща нужда от обединение на лявото, ръководството на партията, която претендира за лидерска роля в този процес, превръща тази естествена обществена потребност в мишкуване и бракониерство на мъртъв дивеч.Не така се променя статуквото! Не така се прави обединение! С мълчание по болните политически и обществени проблеми и автентичните леви каузи, още дълго ГЕРБ и сие ще безчинстват, а лявото у нас ще споделя нерадостната съдбата на левицата в държави като Чехия, Унгария, Полша, Франция, Италия…. А може би някой цели точно това?!Ние от АБВ сме убедени, че хилядите честни и достойни социалисти, които винаги сме приемали като съмишленици и другари, не мислят така!", са казва в позицията.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...