ГЕРБ: Бабата с бастуна от Орлов мост не е наш член - 24novini.bg

ГЕРБ: Бабата с бастуна от Орлов мост не е наш член

Александър Ненков от ГЕРБ се разграничи от бабата провокаторка на Орлов мост - не била техен член Александър Ненков от ГЕРБ се разграничи от бабата провокаторка на Орлов мост - не била техен член
31.07.2020 | 18:31
(1 глас)

Уважаваме правото на всеки един да протестира, ние също сме го правили, но никога не е било за сметка на другите граждани. Не може малцинството да определя какво да се случва за сметка на мнозинството. Това заяви народният представител от ГЕРБ Александър Ненков на брифинг пред централата на партията.

 

 

Ненков коментира събитията от днес, когато на Орлов мост възникна напрежение

и имаше задържан заради скандал с възрастна дама. "Жената от Орлов мост не е член на ГЕРБ, нито пък е била" настоя той. "Категорично осъждаме това, което се случва.

Затварянето на възлови кръстовища е за сметка на другите граждани", каза още Ненков. Според него целта на част от протестиращите е ясна – да се провокира полицията. "Слава богу полицията не се подава.

Ние няма как да се съгласим, че това е един мирен протест - мирни протести е имало пред парламента, пред Министерския съвет, Президентството, а тук говорим за блокиране на двумилионен град, за магистрали. Такова нещо не съм виждал никъде по света. Дори когато протестираш, трябва да има някаква граница на разум", призова той. Ненков настоя да се спазва законът и тези, които го прекрачват, да получат заслуженото си - глоби и санкции.

"Не очаквайте, че държавата ще излезе с водни оръдия и БТР-и, да ги разчиства.

Апелирам към тези с палатките, че това не е разумен начин на диалог. Ако те имат някаква своя визия, има други, които имат друга визия. Не вярвам, че в момента разумът говори, че трябва да отидем в такава криза, от която не се знае какъв е изходът. Държава без работещ парламент, който да гласува закони. Без агресия и само с диалог", настоя той за пореден път. Депутатът от ГЕРБ обяви, че са готови за диалог лице в лице с лицата на протеста.

"Сега с кой да преговоря правителството, с кой да се срещне премиера.

На нас сега ни е по-лесно да направим избори, но това ще е абдикация от властта. Трябва да си довършим мандата, забравяме хубавите неща, които се случиха", заключи той.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...