Депутатите решават за ДДС на виното и бирата - 24novini.bg

Депутатите решават за ДДС на виното и бирата

Депутатите днес гасуват по-нисък ДДС на виното и бирата Депутатите днес гасуват по-нисък ДДС на виното и бирата
29.07.2020 | 09:10
(0 гласа)

Депутатите от парламентарната Комисия по бюджет и финанси ще обсъдят в сряда поредната група стоки и услуги, които да бъдат облагани с диференцирана ДДС ставка.

Мярката е по предложение на управляващите от ГЕРБ и „Обединени патриоти” и отново има за цел преодоляване

на негативните икономически последици от COVID-кризата, както и подпомагане на туристическия бранш, който бе сред най-засегнатите по време на извънредното положение.

Промените ще бъде гласувани директно на второ четене през отворения за обсъждане Закон за местните данъци и такси. Новите текстове предвиждат с 9-процентно ДДС да се облагат виното, бирата, туристическите оператори и екскурзиите със случаен превоз.

 

В последния момент към тази група управляващите добавиха фитнесите и спортните зали. Решението бе взето изненадващо на коалиционен съвет при премиера в понеделник и по всичко личи, че работата по него върви бързо, като по всяка вероятност ще бъде одобрено окончателно в пленарната зала до края на седмицата.

Както и при ресторантите, кетъринга, книгите и детските стоки, мярката отново ще бъде временна и е предвидено да действа от 1 август т. г. до 31 декември 2021 г.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...