Браншът протестира - вдигат 100 пъти таксите за хазарт - 24novini.bg

Браншът протестира - вдигат 100 пъти таксите за хазарт

Казината също протестират - вдигат им таксите 100 пъти Казината също протестират - вдигат им таксите 100 пъти
23.07.2020 | 11:00
(0 гласа)

Парламентът ще обсъди и гласува на второ четене промени в закона за хазарта, които затягат изискванията за работа в бранша.

 

 

 

Според представители на бранша, които излязоха на протест, новите изисквания ще доведат до затваряне на 70% от игралните зали.

Някои от таксите се вдигат 100 пъти, казаха от там.

Според новите текстове лицензионната такса се повишава. Завишават се изискванията за изцяло внесен капитал – 3 млн. лв. за казината и 1 млн. лв. за игрална зала.

Въвежда се и нова, еднократна такса за казина и игрални зали – съответно по 2 и 1 млн. лв., ако лицензът е 10-годишен. Неколкократно се вдигат и сумите за направени инвестиции, с които операторите трябва да се ангажират, за да получат лиценз.

 

По предложение на лидера на НФСБ Валери Симеонов се отрязва достъпът на еднолични търговци до лицензи

за казина и игрални зали. Правото на това ще имат само дружества с ограничена отговорност или акционерни дружества с поименни акции. 

Действащите в момента лицензи за казина и игрални зали ще са валидни по сегашните правила до изтичането на срока им, предвиждат новите разпоредби.   Очакванията са, че голяма част от сегашните оператори няма да могат да ги покрият и ще преустановят дейност или ще се обединят.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...