Цветанов нападна Борисов: Правя партия и ще се явя на изборите - 24novini.bg

Цветанов нападна Борисов: Правя партия и ще се явя на изборите

Цветанов ще прави партия и ще се явява на изборите Цветанов ще прави партия и ще се явява на изборите Архив
27.06.2020 | 12:54
(0 гласа)

Аз ще направя политически проект. Това обяви бившия втори в ГЕРБ и бивша дясна ръка на премиера Цветан Цветанов пред Би Ти Ви днес, като добави, че му е много болно, че депутати и министри са се превърнали във фон на Борисов. Той направи коментара по отношение на брифинга на Борисов и ГЕРБ от преди дни, но и за цялостното отношение на Борисов към хората в ГЕРБ.

Проектът ще е на нови основи, но ще отстрани грешките, които досега е допускал, каза Цветанов.

Крайно време е да надскочим прехода, изтъкна той и обеща да даде шанс на младите, образовани и хората с експертиза.

В момента се обсъжда името на партията, допълни още Цветанов.

Бившият зам.-председател на ГЕРБ посочи и конкретни имена, които са го мотивирали да вземе решението да напусне партията на премиера. Той даде пример с депутите Тома Биков и Спас Гърневски, както и зам.-председателя на Института за дясна политика и шеф на ТВ Европа Георги Харизанов. "Смятам, че Харизанов е човекът, който е заложен да бъде двигател на ГЕРБ", обясни Цветанов. По негови думи това са хора, които целят единствено да имат политическа реализиция на гърба на честните симпатизанти.

До септември ще се събере инициативният комитет. Искам да дам шанс на всички знаещи и можещи, обеща той. Бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов се съмнява в искрените пожелания на Бойко Борисов към него за бъдещия му политически проект.

Пред БиТиВи той каза, че отношенията му с премиера били "никакви".

Поздравили се за Цветница за именния ден на Цветанов. Върнал жеста на премиера за рождения му ден, но Бойко Борисов не му вдигнал. В ГЕРБ отсъствало това, което било в началото - енергия и доверие.

Цветанов категорично отрече да е автор на снимките, на които се вижда, че Борисов спи с пистолет до леглото.

"Как смятате, дали имам достъп до спалнята? 

В спалнята вкъщи влизаме само аз, съпругата ми и децата", аргументира се Цветанов, като изтъкна, че за него "записите и снимките са отвратително нещо, което показва каква е политическата култура".

"Днес е много по-трудно да отидеш и да убеждаваш за ГЕРБ. Води се междуличностна битка, но не и политика", посочи Цветанов.

Той е получил сериозна подкрепа за напускането на ГЕРБ, стана ясно още от интервюто.

Според Цветанов в ГЕРБ показва непоследователност и хаос в управлението. За пример той посочи създаването на държавни бензиностанции. Пазарният принцип трябва да бъде налице, според него.

Той изрази и мнение против закона за МВР и за създаване на паралелно НСО в МВР. Преди ден обаче парламентарната комисия по вътрешен ред преодоля ветото на президента върху закона за МВР и процедурата по приемането му е в ход.

Критиките към него от бившите му съпартийци идвали от хора, които само търсели партийна реализация. Болка изпитвал Цветан Цветанов към случващото се в ГЕРБ. България отсъства от стратегическите дебати на международната сцена, според него. Всичко било съсредоточено към личните рейтинги.

Цветанов разкритикува правителството, че няма съпричастност към евроатлантическия път.

Той попита дали 90% от обема на газа, който ще минава по Турски поток, е резервиран от руската държавна компания "Газпром" и как това ще изпълни европейските директиви за реална диверсификация. Според Цветанов има над 100 неизчистени въпроса и около строителството на АЕЦ "Белене. След него енергийната министърка Теменужка Петкова отрече това да е вярно, че нямало тайни уговорки с "Газпром" и че е "отвратена" от твърденията на Цветанов.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...