ГЕРБ в Плевен отново се хванаха за гушите - 24novini.bg

ГЕРБ в Плевен отново се хванаха за гушите

Цветомир Паунов (вляво) опитва да потуши бунта в ГЕРБ в Плевен, но това не е възможно вече, казват обидените членове на партията Цветомир Паунов (вляво) опитва да потуши бунта в ГЕРБ в Плевен, но това не е възможно вече, казват обидените членове на партията
25.06.2020 | 15:01
(1 глас)

Конфликтът в ГЕРБ-Плевен избухна с нова сила, след като си писаха отворени писма и се обвиняваха в корупция и предателства само преди 3 седмици.

 

 

Напрежението между ръководството на ГЕРБ и водещи бивши членове на партията в Плевен не стихва.

Административният секретар на партията Цветомир Паунов и Мирослав Петров - шеф на плевенската структура на ГЕРБ - направихо пит и вчера да спрат разпада в партията, но това вече не изглежда възможно.

Припомняме, че в началото на юни трима местни общински съветници, избрани от листата на ГЕРБ, бяха изключени от своята политическа сила, тъй като въстанаха срещу подкрепяния от централата в София областен лидер Мирослав Петров. А днес лично административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов посети града, за да отправи на място апел към бунтарите да се оттеглят от плевенския парламент.

„Настояваме бившите ни колеги да проявят висок морал и да освободят местата, на които бяха избрани с листата на ГЕРБ в Плевен”, обяви Паунов, цитиран от партийния пресцентър. И допълни: „По отношение на коментари, които виждаме в публичното пространство – че бившите ни колеги са били избрани мажоритарно – бихме им препоръчали да погледнат съотношението между преференциите, които са получили, и общия брой гласове за листата на ГЕРБ.”

Паунов даде да се разбере, че партийното ръководство продължава да стои зад Мирослав Петров, около когото се разви конфликтът. Изгонените от ГЕРБ общинари обвиняваха Петров, че лансирал за предстоящите парламентарни избори листа с кандидати от други политически сили. Административният секретар на ГЕРБ обаче подмина тези нападки и заяви убедено: „Със своя авторитет в града Петров стабилизира общинските структури на партията и показа по категоричен начин, че няма да допусне повече лични интереси да стоят над интересите на гражданите на Плевен и авторитета на ГЕРБ.”

По думите му партията трябва да изпрати най-много депутати от региона в следващия парламент. Не стана ясно обаче дали е коментирал в тази връзка слабата работа на Петров на местните избори през 2019 г. - той се състезава за кметското място в Плевен от името на ГЕРБ, но се провали.

Остава неясно накъде ще поемат изгонените партийци. Трусовете в местната организация на ГЕРБ отварят път за амбициите на Цветан Цветанов, който наскоро напусна управляващата формация. Очаква се скоро той да обяви началото на собствен политически проект.

В. Сега припомня "ЗАВЕРАТА С КОМПРОМАТИТЕ"

По повод вихрещите се скандали около управляващите, Паунов повтори пред местните партийци обичайната версия, поддържана от ръководството на ГЕРБ – че правителството и премиерът Бойко Борисов са подложени на компроматни атаки от редица противници с цел да бъде дестабилизирано управлението.

„Влизането в чакалнята на Еврозоната и Банковия съюз, довършването на АМ „Хемус“ и реализацията на „Балкански поток“, както и на интерконекторните газови връзки със съседните страни, дразнят много хора и интереси. Но волята на Бойко Борисов и ГЕРБ няма да бъдат отклонени. Целта ни е всички тези стъпки да бъдат извървени докрай в името на по-добрия живот на българите и трайното стабилизиране на страната ни в евроатлантическото семейство“, патетично заяви административният секретар на ГЕРБ.

 

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...