Радев: Защо прокуратурата мълчи за разпита на Борисов? - 24novini.bg

Радев: Защо прокуратурата мълчи за разпита на Борисов?

Според Радев прокуратурата действа избирателно Според Радев прокуратурата действа избирателно
24.06.2020 | 17:00
(1 глас)

Президентът Румен Радев обвини прокуратурата в селективност и опити за внушения и манипулиране на обществото с публикуването на подбрани чатове между съветника му Пламен Узунов и русенския бизнесмен Пламен Бобоков.

 "Прокуратурата продължава да отправя внушения за естеството на комуникацията на моя секретар по правни въпроси

и антикорупция на базата на селективно подбрани части, без да е ясен контекстът на разменяните съобщения. Подобен подбор създава предпоставки за различни внушения и интерпретации, които не отразяват обективната картина. Този подход буди безпокойство за целите на избирателно огласяваната информация", реагира Радев.

"Тиражирането на тази комуникация, мотивирано с "висок обществен интерес", повдига въпроса колко по-нисък е общественият интерес

при проведените в пълна медийна тишина разпити на министър-председателя,

министъра на финансите и народен представител по данни за корупция в особено големи размери", коментира той след поредната порция есемеси между Узунов и Бобоков, които прокуратурата публикува в понеделник.

"Не се притесняваме да показваме и собствените си проблеми, свързани с опити за олигархично или политическо влияние върху съдебната власт", каза Радев вчера.

Припомняме, че собствениците на "Приста ойл" и "Монбат" Атанас и Пламен Бобокови и уволненият зам.-екоминистър Красимир Живков

са обвиненяеми по делото занезаконния боклук от Италия.

В първите огласени есемеси бизнесменът лобира за Николай Николов за окръжен прокурор на Русе, ВСС обаче не го избра, стават ясни и интересите на Бобокови в Либерия. По-късно прокуратурата пусна още съобщения, с които обвинява Пламен Бобоков за търговия с влияние. Узунов не е обвиняем, но бе привикан на разпит. 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...