Валери Симеонов ще се бори с хазарта. В края на мандата - 24novini.bg

Валери Симеонов ще се бори с хазарта. В края на мандата

Валери Симеонов, в края на мандата, и като обикновен депутат ще се бори с хазарта Валери Симеонов, в края на мандата, и като обикновен депутат ще се бори с хазарта
16.06.2020 | 15:01
(0 гласа)

Хазартът не е по-безопасен от коронавируса и не носи по-малко жертви. Криминалната хроника доказва това, каза в сутрешния блок на БНТ председателят на НФСБ Валери Симеонов, който в края на мандата на ГЕРБ реши да се бори срещу хазарта.

„И на децата е ясно, че хазартът е болезнена зависимост. Това е една пандемия,

която удря най-ниските социални слоеве. Най-склонни за дадат последното си левче са най-бедните хора, които не виждат друг начин да решат своите проблеми. Те скачат в това хазартно море без да знаят да плуват и резултатите са плачевни“, добави той.

„Срещу промените в Закона за хазарта се обявиха спортни клубове, защото са организирани и мотивирани от по-състоятелните хора в бранша - собственици на казина, игрални зали и т.н. Нали не се заблуждавате, че казината отделят сериозни средства за спортни клубове?“, попита съпредседателят на Парламентарната група на Обединени патриоти.

„Когато през 2018 г. внесохме първия законопроект срещу империята на Васил Божков, пак спортните клубове масово изразиха своето несъгласие. Както виждате нищо страшно не се е случило. Търкането на билетчетата вече е минало. Не се ощетява българския спорт, а още по-малко училищния, който остава в сянката на федерациите“, уверява той.

На въпроса дали получа подкрепа от ГЕРБ Симеонов отговори, че се излагат разумни аргументи

за това защо във вътрешността на страната не трябва да има толкова много игрални зали и казина. „Ограничаваме ги само в петзвездните хотели във вътрешността и всичко изкарваме в националните курорти и по периферията край пропусквателните пунктове. Това е разумна хазартна стратегия, която са приложили много държави“, обясни той.

„Затварянето на залите ще стане, когато им изтекат лицензите. Нашето предложение е това да стане до 2025 г., когато изтичат лицензите на 2/3 от тези хазартни гнезда. Направихме предварително справка и на базата на приходите от игралните зали и казината“, добави той.

Той сподели, че не се страхува от заплахите със съд на Валентин Златев.

„Винаги добре обмислям думите си и когато кажа нещо, имам основание да го твърдя“, заяви Симеонов. На въпроса дали ще видим Васил Божков в управлението на страната депутатът отговори, че неговото бъдеще е ясно и то е в затвора.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...