Цветанов подпали чергата на ГЕРБ от четирите края - 24novini.bg

Цветанов подпали чергата на ГЕРБ от четирите края

Борисов и Цветанов от първи приятели станаха врагове на терена на общата си рожба - ГЕРБ Борисов и Цветанов от първи приятели станаха врагове на терена на общата си рожба - ГЕРБ
06.06.2020 | 21:20
(3 гласа)

Започва ли разпад на ГЕРБ, активиран от Цветан Цветанов и кого дърпа бившият втори в партията си. Това е въпрос, който занимава всички в навечерието на парламентарните избори, които трява да са през март 2021 г.

 

 

Бившите кметове на Благоевград и на Видин – Атанас Камбитов и Огнян Ценков, ще са заместниците на Цветан Цветанов в новата му партия.

От другите два края чергата на ГЕРБ гори откъм Ямбол и Русе. А от два дни е вече видим и другия резулатт - разцепването на ГЕРБ в Плевен. По мъките ходи и активът на ГЕРБ в Добрич, където от скандала с местния депутат "Суджукгейт" партията на Борисов не може да изгради стабилна структура, а Цветанов добре знае това.

Така Цветан Цветанов подпали чергата на партията, която той създаде, откъм четирите края и е само въпрос на време огънят да стигне София.

Вече за никого не е тайна, че Цветан Цветанов е предприел обиколка на страната за стягането на структурите на новия му проект.

Някогашната дясна ръка на Борисов обикаля страната и в редица областни градове вече е стъпил, като нескрито "рони" от членската маса на ГЕРБ към себе си.

Бивши и настоящи кметове и общински съветници, недоволни депутатите, които му бяха верни в парламентарната група, близки и семейства на назначените от него на стотиците постове през годините, както и местни лица на ГЕРБ, недоволни, обидени и отстранени от Борисов, не са за пренебрегване - това би било една стабилна и лоялна на Цветанов членска маса. И то от хора изборджии, които знаят как се организират избори и партиен живот. Тази стратегия е голяма заплаха за партия ГЕРБ, която колкото и да опитава, няма да може да удържи ядрото на "заразата" в локални мащаби.

Очаква се Евро-атлантическият център на Цветанов да прерасне в партия и да участва на парламентарните избори - риск, който Борисов отчита.

Дори в интервюто си за „Панорама” в петък, 5 юни, Борисов директно обяви, че Цветанов се опитва да разбие ГЕРБ.

За втори път в последните няколко дни Борисов говори за Цветанов, вече със зле прикрит гняв.

Борисов в последния ден на май заяви: „И за Цветанов ни беше мъчно, но видяхте какво стана. Цветанов най-вероятно ще си направи свой политически проект, защото и той е обиден. Пожелавам му успех!”, заяви Борисов, вкарвайки съвсем умишлено Цветана Цветанов в капан, обвявявайки политическия му проект.

"Колегата Цветанов направи, каквото можа за ГЕРБ. Сега прави, каквото може, за да разбива ГЕРБ. Желая му успех.

Тамън хората ще видят кой е истински. Има една хубава притча за цар Соломон. Две жени се карали коя е истинската майка на едно дете. Цар Соломон извадил един нож и казал, че ще го разреже на две. Тогава истинската майка казала: "Вземи го ти", заяви премиерът.

Снимка от неформалната си среща с бившия градоначалник на Видин Огнян Ценков пусна Цветанов във фейсбук. На нея се вижда как Цветанов подарява на Ценков първото печатно копие на Годишния анализ на Евро-атлантическия център за сигурност “България и светът 2019”.

В специален пост Цветанов благодари на Ценков за успешния мандат и показва как прави крос в Дунавската градина на Видин. Северозападният град в момента е най-горещата точка в ГЕРБ, след като миналия месец Ценков и още 47 негови колеги хвърлиха без мотиви оставките си от партията. Според ГЕРБери именно от Видин тръгва опитът на Цветанов да цепи партията.

За Камбитов пък в Благоевград се знае, че е един от най-верните приятели на Цветан Цветанов.

Загубвайки местните избори той също напусна политическите си постове, остана редови член на партията и в момента избягва светлината на прожекторите. В ГЕРБ обаче твърдят, че помага на Цветанов за новата партия. Към нея се очаква да се влеят още двама  градоначалници – русенският Пламен Стоилов и ямболският Георги Славов.

В партията на Цветанов щял да участва и певецът Веселин Маринов. Двамата са семейни приятели от години. Според запознати певецът ще стане член на Цветановата партия, но няма да заема пост, ще е неин вдъхновител.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...