ДБГ: Хората и лекарите, не Борисов, са героите, справили се с кризата - 24novini.bg

ДБГ: Хората и лекарите, не Борисов, са героите, справили се с кризата

Димитър Делчев заяви, че хората, не Борисов, са героите на тази криза Димитър Делчев заяви, че хората, не Борисов, са героите на тази криза
06.06.2020 | 16:40
(1 глас)

Хората, а не Борисов, постигнаха успех срещу COVID-19. Призоваваме премиера Бойко Борисов да спре с внушенията, че мерките на правителството през последните 100 дни са най-меките, с най-добри резултати.

 

 

Това се посочва в позиция на Движение България на гражданите.

Казва ни се, че трябва да благодарим на властта за това, че сме живи, но

истинските герои са медиците и хората, които проявиха висока степен на лична отговорност,

се казва още в позицията на десните от ДБГ.

Мерките на правителството бяха хаотични и противоречи. Заповедите на Министъра на здравеопазването се променяха по няколко пъти в рамките на ден, както в случая със затварянето на бизнеси или задължителното носене на маски. Парковете и театрите бяха затворени, а през това време влаковете и самолетите свободно превозваха болни от чужбина.Епидемията показа остри дефицити в системата на здравеопазването

и липса на подготвеност на правителството да посрещне вирус, за който се знаеше от януари. Задължителните по закон планове и здравни стратегии се оказаха кухи документи, заради което липсваха предпазни средства и адекватни здравни протоколи от самото начало. В резултат на това се заразиха 270 медици в България.

При 29 667 лекари капацитетът на болниците беше обявен за изчерпан на 200 заразени.

Вместо в преграда, болниците в Ямбол, Сливен и Видин се превърнаха в огнище на вируса. Живи сме, защото хората разбраха, че при липсата на адекватни държавни институции, всичко зависи само от тях, категорични са от ДБГ.

Те подчертават изключителния принос на лекарите и медицинските сестри, които със своята отдаденост спасиха хиляди хора от болестта. Трябва да благодарим и на учителите, които въпреки предизвикателствата, се справиха отлично с дистанционното обучение на децата, завършва позицията.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...