Манолова ще съди Валери Симеонов за лъжата, че Божков й плащал - 24novini.bg

Манолова ще съди Валери Симеонов за лъжата, че Божков й плащал

Манолова даде Валери Симеонов на съд за лъжа Манолова даде Валери Симеонов на съд за лъжа
04.06.2020 | 12:00
(0 гласа)

За лъжите, изречени днес, по време на изявлението му в Народното събрание, давам на съд Валери Симеонов, председател на НФСБ и зам.-председател на парламента.

Категорично подчертавам, че изявлението на Валери Симеонов,

че бизнесменът Васил Божков е финансирал кампанията ми за кмет на София, е лъжа и не отговаря на истината.

Това заяви в своя позиция до медиите Мая Манолова - председател на гражданската платформа "Изправи се.БГ". Повод е изявлението, направено в НС от Валери Симеонов, че Васил Божков й бил плащал предизборната кампания и че се занимавала с купуване на гласове.

Подчертавам, че по никакъв начин думите му не отговарят на фактите, свързани с финансирането на кампанията ми, отчетена съгласно изискванията на закона.

В твърденията на Валери Симеонов няма не само истина, но е и елементарна логика. Не е ясно защо бизнесмен, получил пълно обслужване от управляващата партия ГЕРБ, би финансирал мен, при положение, че кандидатът на обслужващата го партия бе Йорданка Фандъкова.

Припомням, че комплексното дългогодишно обслужване включваше народните представители на Бойко Борисов, които внасяха и приемаха закони в частна полза.

Друг аспект на комплексната услуга бяха и подчинените на финансовия министър Владислав Горанов, които осигуряваха „пълен съпорт“ в Комисията по хазарта. За този „съпорт“ призна и самият финансов министър Горанов, като посочи и размера на сумата, с която е ощетен държавният бюджет, а именно 693 млн. лв. Подчертавам, че в целия период на комплексното обслужване начело на държавата стоеше един човек - премиерът Бойко Борисов.

Припомням също, че във връзка със спекулациите на Симеонов за купуване на гласове всички българи видяха кой е купувал гласовете в столичните квартали Филиповци и Факултета. Там гласовете бяха 90:10 в полза на кандидата на ГЕРБ Йорданка Фандъкова. В този смисъл, твърденията на Валери Симеонов за купуване на гласове следва да се отнесат към кандидата, спечелил убедително народното доверие в махалите.

Г-н Борисов, аз в комикси не участвам!

Във връзка с клеветите за кметската кампания от Ваша страна, ние вече имаме насрочена битка в съда лично с Вас.

А във връзка с манипулациите и лъжите на беквокалите Ви, съдебните битки тепърва предстоят.

Освен в съда обаче, г-н Борисов, аз и Вие със сигурност ще премерим сили на парламентарните избори, независимо от убеждението Ви, че няма кой да Ви накаже.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...