Родители на протест срещу липсата на градини в София - 24novini.bg

Родители на протест срещу липсата на градини в София

Протест на майките пред Столичната Община заради липсата на детски градини Протест на майките пред Столичната Община заради липсата на детски градини
01.06.2020 | 11:00
(1 глас)

Родители излязоха на протест срещу липсата на достатъчно места в общинските детски градини и ясли в София. Недоволстващите се събраха пред Столичната община.

 

 

По техни изчисления тази година не са приети 8000 деца или 42% от кандидатстващите.

Те настояват и за създаването на работна група, чрез която да се обсъдят проблемите в сферата и варианти за повече места. Те призовават и за ваучери за децата, които не са успели да запишат в детските заведения. Също така настояват и за „ударно“ строителство на детски градини.

Родители, които живеят в кв. „Младост“, обясниха, че са редовни данъкоплатци, граждани на София, но не успяват да запишат детето си на детска градина.

Според тях на последното класиране за 2 места са се борили 70 деца.

„Алтернативите са детски ясли и частни детски градини, като таксите варират между 600 и 700 лв., понякога и повече.

Нямаме никаква подкрепа от Столична община и държавата. Общо взето децата са отговорност само на родителите“, разказаха потърпевши.

Според тях това ги принуждава да използват неплатен отпуск.

Родителите искат и анализ на ситуацията с местата в детските градини и ясли през последните 10 г. Те настояват за разговор с кмета на София Йорданка Фандъкова и премиера Бойко Борисов.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...