Корнелия Нинова обвини Борисов в задкулисие - 24novini.bg

Корнелия Нинова обвини Борисов в задкулисие

Корнели Нинова обвини правителството Корнели Нинова обвини правителството
21.05.2020 | 13:00
(0 гласа)

"Днес задкулисието управлява България и е време за равносметка и плащане на политическа сметка. Време е премиерът, а не бушоните му да дават отговори. Ако премиерът не е знаел какво се случва в държавата, той не е за този пост и няма смисъл да го краси. Ако е знаел и не е взел мерки - той е съучастник и днес той трябва да отговаря, а не поредният му бушон".

 

 

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна

в декларация по повод разпространената SMS-кореспонденция

от Васил Божков с финансовия министър Владислав Горанов.

Миналата седмица Божков публикува във "Фейсбук" съобщения, които си е разменял с финансовия министър Владислав Горанов през 2018 г. и януари 2020 г. От тях става ясно, че двамата редовно са си писали, като министърът се е намесвал пряко в работата на Държавната комисия по хазарта след молби на Божков. Горанов пък твърди, че нищо не е знаел за работата на комисията, но не отрече контактите си с Божков.

Според Нинова "случаят е пример как задкулисието е обвило в пашкул държавата".

Тя настоя за отговори, но не от Горанов, който бил "поредният бушон", а от премиера Борисов. В декларацията й обаче името на Божков не бе споменато.

"В последните месеци сме залети от записи, записки, есемеси, джиратари, джиранти, приели, неприели. Правителството управлява не с видими записи между институциите, а със записки между бизнесмени, не с контрол върху комисията по хазарта, а с "ценни указания" към девойки от министър на финансите", допълни Нинова. По думите й "свободата на словото е илюзия. Има паралелна държава. Тя е увила България в пашкул, притиска я и изсмуква силата й. От думи - ето я наяве. Виждаме я в последните седмици."

Според нея най-голямата вреда на управлението на Борисов е, че е обезсилило институциите, както и че е предало разградената държавност на задкулисието.

Тя даде и примери за това задкулисие - "какви ценни указания се дават на уж независими държавни органи

и какво получават за това даващите указания, как един бизнесмен поема ангажимент към друг да му съпортва пред държавен орган". Попита и дали се финансират медии срещу политически поръчки и затова ли сме на 111-о място по свобода на словото, ще остане ли безнаказано всичко това и пр.

"Ще ни разединяват и противопоставят, но ние трябва да се обединим, защото трябва да си върнем държавността и да я подчиним на служба на народа, а не на задкулисието", допълни Нинова, но в типичния си стил, като не назова конкретни имена от това задкулисие.

"Нашата цел е възстановяване на икономиката и грижа за хората, но правителството на ГЕРБ и "Обединени патриоти"

не разбира тази цел и не може да я изпълни. Неговата е оцеляване до края на мандата", каза още Корнелия Нинова.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...