Цацаров поиска отнемане на имотите от Прокопиев - 24novini.bg

Цацаров поиска отнемане на имотите от Прокопиев

Сотир Цацаров поиска конфискаця на имуществото на сем. Прокопиеви Сотир Цацаров поиска конфискаця на имуществото на сем. Прокопиеви
20.05.2020 | 17:00
(0 гласа)

На днешното си заседание антикорупционната комисия начело с бившия главен прокурор Сотир Цацаров прие решения за внасяне на искове за отнемане на незаконно придобито имущество на обща стойност 10 828 351.14 лв. срещу различни нарушители на закона.

 

 

КПКОНПИ внася искова молба в Софийски градски съд срещу Иво и Галя Прокопиеви за отнемане на незаконно придобито имущество,

с цена на иска 451 476.59 лв. , съобщиха от комисията.

Претендира се отнемане на парични суми и акции, вкл. такива, придобити в САЩ, Германия, Япония и Люксембург.

Припомняме, че още миналата година Сотир Цацаров поиска запор на цялото имущество на Прокопиев.

По това производство, на 17 февруари 2020 г. СГС уважи искане на КПКОНПИ за обезпечение на бъдещ иск срещу двете лица, поради установено значително несъответствие между имущество и доходи за периода 15 август 2008 – 15 август 2018 г.

С определението на СГС са наложени запори на акции, запори на банкови сметки, както и запор на моторна лодка „Merry Fisher 795 Marlin“.

По отношение на посочените лица е налице и друго производство.

През 2018 г. в Бургаския окръжен съд е внесена от КПКОНПИ искова молба за

отнемане в полза на държавата с цена на иска в размер на 198 927 389,22 лв., по която е образувано гражданско дело.

Наложените обезпечителни мерки по това дело засягат възбрани върху недвижими имоти, както и запори върху притежавани акции.

През март 2020 г. по делото са наложени и допълнителни обезпечителни мерки - възбрани върху недвижими имоти в София и Балчик, собственост на дружества, контролирани от „Алфа Финанс холдинг“ АД.

КПКОНПИ претендира допълнителните възбрани поради непосредствена опасност от разпореждане с имотите.

По никое едно от производствата, касаещи Иво Прокопиев и Галя Прокопиева, не са претендирани и предприемани каквито и да е действия по реда на ЗПКОНПИ, свързани с издателската им дейност и с имущество, принадлежащо на „Икономедиа“ АД, уточняват още от КПКОНПИ.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...