ВМРО: Излизаме от коалицията, ако ГЕРБ вкара ДПС в нея - 24novini.bg

ВМРО: Излизаме от коалицията, ако ГЕРБ вкара ДПС в нея

Искрен Веселинов обясни как ВМРО ще излезе от коалицията, ако ГЕРБ се събере с ДПС Искрен Веселинов обясни как ВМРО ще излезе от коалицията, ако ГЕРБ се събере с ДПС
18.05.2020 | 17:01
(0 гласа)

Не държим да сме главен партньор на ГЕРБи ако те вкарат ДПС в коалицията, ние излизаме. Това каза от парламентарната трибуна заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов.

 

 

Фактът обаче е, че ВМРО нямат никакви шансове за самостоятелно влизане в парламента на следващи избори

и не биха разбили коалицията с ГЕРБ, нито биха загубили стотиците  назначения на техни партийни членове по министерства, ведомства, общини, бордове и областни управи.

Освен това ДПС подкрепя коалицията с ГЕРБ отдавна, като е достатъчно да припомним как ДПС правеше кворума в парламента в помощ на ДПС, докато БСП бяха напуснали заседанията миналата година.

Снимка: Искрен Веселинов на трибуната в НС

Във вторник - в комисия, и сряда - в залата, в Народното събрание ще се гледа въпросът с намаляване на ДДС за заведенията и книгите.

"ГЕРБ имат политическо решение, заедно с нас, за законопроекта за ДДС. С по-ниската ставка (б.р. - от 20 на 9%) искаме да изсветлим част от бизнеса", заяви пред Канал 3 Искрен Веселинов.

“Единственият бизнес, който беше административно спрян за два месеца, е именно туризмът“, каза Веселинов. Той изтъкна, че в хазната влизат около 150 млн. лв. годишно от ДДС в туризма. "За да разберем какви ще са щетите през изминалите два месеца, можем да разделим тази сума на 12", обоснова се той (б.р. - 25 млн. за два месеца, по неговите сметки).

Веселинов посочи, че извънредното положение е сближило позициите по редица въпроси между управляващото мнозинство и опозиционната ДПС, и намаляването на ДДС за ресторантьорите е един от тези въпроси.

Но предупреди, че ако се стигне до коалиране на ГЕРБ с ДПС, каквото намекна депутатът от ДПС Йордан Цонев тази седмица,

това ще доведе до излизане на Обединени патриоти от управляващата коалиция.

"Ако ГЕРБ реши да включи ДПС в управляващата коалиция, това би означавало, че

групата на Обединени патриоти автоматично ще се превърне в опозиция, натърти Веселинов.

ГЕРБ имат право да си избира партньорите, не държим да сме им главния партньор. В политиката накрая винаги се разбира кой, какъв е. ДПС е партията на институционализираната корупция. Те контролират общински институции. Тази партия няма общо с демокрацията. Не виждаме вариант за сътрудничество с тях. Ако ДПС стане част от управляващата коалиция, ние излизаме", каза Веселинов още.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...