Три протеста срещу властта в един ден - 24novini.bg

Три протеста срещу властта в един ден

Три протеста срещу властта в един ден Три протеста срещу властта в един ден
18.05.2020 | 09:15
(0 гласа)

За четвърти пореден ден пред Народното събрание се провежда протест с искане за оставката на правителството. Той отново се организира от партия "Възраждане" на общинския съветник от Варна Костадин Костадинов. Протестът е обявен за ежедневен "до оставка на правителството".

 

 

Протестите започнаха на 14 май, като на първите две прояви полицията извърши и арести.

Същевременно пред Министерския съвет започна извънредна протестна акция "За истинска детска болница, не гробница!"

Той е мълчалив. Майки и баби с деца стояха на слънце заради ограничителните мерки на силите на реда, които не допускаха гражданите на сянка под тунела. На място се събираха подписи срещу доизграждането на Националната детска болница върху 40-годишното скеле.

В условията на извънредното положение зад гърба на обществото министърът на здравеопазването е подписал договора за изграждането на обекта", обясни архитект Петкана Бакалова пред БНР:

"Няма да се откажем. Това вече е въпрос не на някакъв спонтанен гняв. В момента това е израз на решимост и на категоричност, че няма да спрем, докато не получим европейска, качествена, даже бих казала болница на световно ниво, а не този, това вече не е компромис. Аз бих могла да го нарека само подигравка, защото

да обявиш тази руина на 30 години за национален обект, това вече не е арогантност.

Това е подигравка буквално с професионалистите в областта и с хората изобщо, с родителите".

В Благоевград също се проведе втори пореден протест под мотото „Търпението свърши. Стига“. Както и миналата неделя, протестиращите отново бяха с автомобили и преминаха по улиците на града. Те потеглиха в 12:40 от Югозападния университет и преминаха с развети трибагреници и непрестанни свиркания с клаксони. На някои от автомобилите имаше сложени и протестни плакати.

Миналата седмица в колоната бяха 12 автомобила, сега - 20, съобщава "Сега".

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...