Искат оставка на министър заради търга за детската болница - 24novini.bg

Искат оставка на министър заради търга за детската болница

Детската болница трябва да се построи от този изоставен строеж срещу 93 млн. лв. Детската болница трябва да се построи от този изоставен строеж срещу 93 млн. лв.
27.04.2020 | 18:30
(0 гласа)

Днес в Министерския съвет бе внесена петиция с над 15 000 подписа искане за оставката на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

Хората искат спиране на строежа на бъдещата детска болница в София,

съобщава Нова телевизия.

Недоволните граждани смятат, че изоставеният строеж, който ще се достроява, е прекалено ненадежден, а нова сграда ще се построи по-бързо и по-евтино и би била значително по-функционална. Строежът е изоставен през 2007 г.

Петицията е на инициативата „За истинска детска болница",

а документът е подписан от над 15 600 души.

Припомняме, че скандалът избухна след като на 3 април тази година министърът на здравеопазването Кирил Ананиев подписа договор с обединение ДЗЗД „ДЕТСКО ЗДРАВЕ" за извършване на инженеринг (проектиране, строителство и авторски надзор) на Национална многопрофилна детска болница от стар изоставен строеж.

Общата стойност на договора е 77 839 442.89 лева без ДДС или 93 407 331.47 лева с включен ДДС.

Веднага след подписването на договора, по време на извънредното положение, започна подписка, а гражданите питаха защо е нужно именно в този период да се подписва договорза почти 100 млн. лева за строеж на детска болница от изоставен строеж.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...