Извикаха в МВР мъжа, снимал Каракачанов в парка - 24novini.bg

Извикаха в МВР мъжа, снимал Каракачанов в парка

Каракачанов и Урумов заедно в градинката пред Министерството на отбраната Каракачанов и Урумов заедно в градинката пред Министерството на отбраната Снимка: Делян Тодоров
15.04.2020 | 13:00
(0 гласа)

Авторът на снимката, на която се вижда вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Карачанов да седи на пейка пред Народния театър, е дал показания в СДВР. Делян Тодоров е бил потърсен още вчера, а днес е отишъл в столичната дирекция на МВР, за да разкаже за случая, сподели той, цитиран от в."Сега".

 

 

Предни дни лидерът на ВМРО и министър на отбраната Красимир Каракачанов стана обект на критики,

след като бе сниман в градинката пред Министерството на отбраната с директора на пресцентъра на ведомството.

Доскоро това нарушение се наказваше с глоба от 5 000 лв. Преди седмица обаче парламентът реши, че санкцията е твърде висока и я намали на 300 до 1000 лв., а при повторно нарушение - 1000 до 2000 лв.

След като случаят доби популярност, Каракачанов отрече да е бил в пределите на парка. "Много ясно се вижда на снимката – извън градинката, срещу Министерството на отбраната съм, на плочките", заяви той пред bTV. 

Само преди ден директорът на националната полиция Христо Терзийски съобщи, че по случая е образувана преписка.

 След това премиерът Борисов каза: "Да го глобят!"

Глоба за вицепремиера обаче още няма, въпреки че друг министър - на културата - бе глобен за запалване на цигара в кабинета си, за което сигнализира друг гражданин.

Двойният стандарт спрямо двамата министри е повод за коментари и недоволство към премиера в социалните мрежи, особено след като гражданинът, разпространил снимката, бива викан в МВР.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...