Докарват принудително Волен Сидеров в полицията - 24novini.bg

Докарват принудително Волен Сидеров в полицията

Волен Сидеров ще бъде докаран в полицията принудително Волен Сидеров ще бъде докаран в полицията принудително
14.04.2020 | 18:50
(0 гласа)

Разследващ полицай е разпоредил принудителното довеждане на лидера на "Атака" Волен Сидеров в СДВР. Причината е, че в 15 ч, за когато Сидеров и бил призован да в качеството на обвиняем за предявяване на постановление за привличане на обвиняем и за взимане на мярка за неотклонение "парична гаранция", той отказал да предсатви личната си карта на входа и напуснал демонстративно.

 

 

По-рано прокуратурата съобщи, че обвинява Сидеров в две престъпления и му е определена гаранция от 50 000 лева.

Прокуратурата се самосезира вчера по медийни публикации, в които Сидеров призовава да не се спазват карантинните мерки и хората да отидат на църква за Великден. 

Прокуратурата се самосезира и за закана срещу орган на власт.

Първото обвинение е във връзка с отправени призиви за подбуждане на обществото към нарушаване на установените в страната противоепидемиологични мерки в условията на извънредно положение, посочва прокуратурата. Второто престъпление на Сидеров според прокуратурата е, че на 13 април 2020 г. противозаконно е попречил на орган на властта да изпълни служебните си задължения, свързани с връчването на призовка за явяването му в качеството на обвиняем в СДВР.

Сидеров има 14 дни, за да внесе гаранцията си, която има право и да обжалва.

Освен това във вторник Софийската районна прокуратура се самосезира и образува второ дело срещу Сидеров.

То е за отправяне на заплаха срещу прокурор и разследващ полицай. В телевизионно предаване, излъчено на 13 април, Сидеров отправил "заплахи спрямо органи на властта, с цел да ги принуди да не повдигнат обвиненията. "Правете си сметката, тези които сега се готвите да ми повдигнете обвинение, колко време ще живеете!", "Тези, които сте приели сега да действате срещу мен, няма да ви бъде!", са репликите, заради които Сидеров го чака поредното обвинение.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...