Депутати прекалиха - влязоха със скафандри в парламента (снимки) - 24novini.bg

Депутати прекалиха - влязоха със скафандри в парламента (снимки)

Марешик предозира - появи се в скафандър, маски и ръкавици в парламента Марешик предозира - появи се в скафандър, маски и ръкавици в парламента БГНЕС
20.03.2020 | 10:01
(0 гласа)

Куриозно начало дадоха депутатите на днешното пленарно заседание, на което трябва да обсъдят окончателните мерки по време на извънредното положение, въведено у нас заради разпространението на COVID-19.

 Причината – двама депутати събраха всички погледи в пленарната зала, защото очевидно бяха прекалили с  предпазните средства. Освен маски и ръкавици, те носиха специални защитни костюми и предпазни очила.

 

БГНЕС
БГНЕСОказа се, че "опакованите" в медицински скафандри са лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки и заместник-председателят на партията Кръстина Таскова. Двамата бяха облечени от главата до петите в светлосини защитни облекла и маски на лицето.

БГНЕС

Това обаче предизвика недоволство в част от колегите им. „Да напуснат залата, да се преоблекат във вида, в който би следвало да заседава върховният орган на републиката и да продължим нашата работа по законите“, скара им се депутатът от БСП Валери Жаблянов.

Народно събрание маски
БГНЕС

Според него появата на депутати в този вид показва „несериозното им отношение към българските избиратели“.

„Те са взели предпазни мерки, които считат, че са необходими за предпазване на тяхното здраве“, отбеляза от своя страна председателят на парламента Цвета Караянечва.

Думата взе и самият Веселин Марешки, който свали маската си, преди да говори от парламентарната трибуна.

„Ние, за съжаление, даваме най-отвратителния пример. Докато пътувах към Народното събрание, във всички новини, предавайки директно от „Столипиново, се говореше, че единствените места, където не се спазва заповедта на ген. Мутафчийски, са „Столипиново“ и българският парламент“, отбеляза той и призова всички да последват примера му и да вземат необходимите предпазни мерки.

Народно събрание маски
БГНЕС

В тази връзка председателят Караячнева увери, че в парламента се взимат всички мерки – в сградата се спазва добра хигиена, а парламентарната трибуна се дезинфекцира на всеки час.

„Правим каквото можем, но не можем да спрем работата на българския парламент“, отбеляза тя.

Днес депутатите всъщност трябва да приемат на второ четене Закона за мерките по време на извънредното положение. Снощи гласуването в Правната комисия продължи близо 10 часа, а голяма част от текстовете предизвикаха ожесточени спорове и обвинения за въвеждане на пълзящ едноличен режим.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...