Деница Сачева: Протестът на сестрите е политически - 24novini.bg

Деница Сачева: Протестът на сестрите е политически

Деница Сачева обяви, че протестът на сестрите е политически. Те искат оставката й Деница Сачева обяви, че протестът на сестрите е политически. Те искат оставката й
06.03.2020 | 11:00
(0 гласа)

Акцията на медицинските сестри е политическа и зад тях седят политически опоненти на управляващите. Това заяви пред Нова телевизия министърът на труда и социалната политика Деница Сачева по повод барикадирането на пет медицински сестри в сградата на бившия Партиен дом и последвалата драма на перваза на втория етаж.

 

 

Около 7 часа жените излязоха на перваза, тъй като токът бе спрян.

Малко по-късно се върнаха в сградата, но една от тях – Бойка Атанасова отново излезе от прозореца на втория етаж, като обясни, че обявява гражданско неподчинение.

Тя твърди, че била блъскана и удряна вътре в залата и затова отново е излязла на перваза. До нея излезе и шефът на НСО ген. Красимир Станчев заедно с още един охранител от службата. “В момента се въртим в кръг.

Както има протести на майките на деца с увреждания за закона за личната помощ, така има на такива, които искат закона за социалните услуги“, коментира още Сачева.

Според нея законът за личната помощ трябва да бъде прецизиран.

Никой не се стреми да сложи ред в този хаос, а да има цялостна политика към хората с увреждания, а редица политически партии използват ситуацията, заяви още социалният министър.

БСП поде атака срещу закона за социалните услуги, посочи още тя.

По думите на Сачева, срещу новия зам.-министър Адриана Стоименова е имало сигнали и тя е била проверявана в продължение на две години, но нито една проверка не е установила проблеми.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...