Слави Трифонов основа нова партия: Ще спрем политическата измишльотина - 24novini.bg

Слави Трифонов основа нова партия: Ще спрем политическата измишльотина

Слави Трифонов с втори опит за  партия Слави Трифонов с втори опит за партия
17.02.2020 | 11:18
(0 гласа)

"Според мен това събрание е бис. Толкова им харесва да учредяваме партия, че това е бис. Това, което направиха е да ни извикат на бис, за да се настървим още повече", обявил на учредителното събрание на партията си "Има такъв народ" председателят й Слави Трифонов.

 

 

Той благодарил на събралото се множество от 808 души за това, че го подкрепя в начинението.

"Благодаря ви, че ми давате възможността да не използвам първо лице, единствено число, а да използвам „ние“. Напоследък се наслушахме, последните 10 години на „аз“. По-важното е „ние“, защото това е отборна игра.

И една от основните цели, които ще направят България по-красива, по-добра,по-спокойна, по-успешна е да се създаде общност.

С този референдум се изправихме срещу политическата система, която е самодоволна и иска да се възпроизвежда още дълго време, но това не евъзможно, защото отсреща стоят нормални хора, които не го желаят това", каза още Трифонов.

Той отбеляза, че проектът му е не толкова емоционално, колкото логично решение, кто го обясни така: 

"Вече не може така. Вече тази политическа измишльотина не може да съществува. Това ще приключи.

И то ще приключи на следващите избори, когато и да са те. Ние сме средство. Ние с вас сме само инструмент.

Аз и вие създаваме инструмента, който два милиона и половина и още повече българи искат да се реализират техните желания – мажоритарни избори, електронно гласуване, задължителни избори и още неща, които ги пропусна Конституционния съд, тоест ги забрани, но те така или иначе ще се случат", каза Трифонов.

Учредяването на ПП "Има такъв народ" е втори опит да се създаде партия на бизнесмена и шоумен Слави Трифонов, след като съдът отказа да впише ПП "Няма такава държава" заради нереграментирано използване на трибагреника в логотипа на партията от страна на Трифонов. Негови заместници в партията ще бъдат, както и преди, сценаристите на шоуто му.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...