Радев пита Борисов дали е знаел, че се подслушва президентът - 24novini.bg

Радев пита Борисов дали е знаел, че се подслушва президентът

13.02.2020 | 13:00
(1 глас)

Нова серия от словесната престрелка между държавния глава и управляващите. Чрез медиите президентът Румен Радев отправи въпроси към премиера и главния прокурор.

 

 

Той попита дали Бойко Борисов е знаел, че от ДАНС са подслушвали държавния глава в нарушение на закона.

Обърна се и към главния прокурор с думите защо вижда престъпност и корупция навсякъде другаде, но не и в правителството. Начинът на управление на държавата, както контрола и използването на службите рефлектира върху правовата държава и устоите на демокрацията, заяви президентът по повод изтеклите СРС-та, в които се чува неговият глас.

Радев смята, че е много важен въпросът каква е връзката между премиера и главния прокурор. И напомни, че ДАНС е на пряко подчинение на правителството.

Румен Радев заяви: "Знаел ли е министър-председателят, че неговите подчинени подслушват и разработват президента и то в грубо нарушение на закона. И ако го е знаел, защо е допуснал закононарушение. Ако не го е знаел, това означава, че имаме за премиер човек, който е неспособен да управлява тези важни служби.

Финансовият министър Владислав Горанов отговори,

че когато ДАНС извършва проверка на длъжностни лица, има пълния арсенал да извършват съответните технически действия. "Във всяка една държава между отделните институции и в нашата Конституция е записано - има взаимодействие. И двамата са мъже не мисля, че има такава връзка. По думите на президента след ДАНС и прокуратурата e побързала да развее в публичното пространство СРС-тата в нарушение на закона. Изрази съмнение, че това се прави в нечий интерес.

Румен Радев добави обаче: "Покрай това преборване на контрабандата дали не се преборват и неудобните. Само питам, това са важни въпроси". Той изрази учудване

"защо службите са проспали водната криза, боклуците, срива на търговския регистър, хакерските атаки в НАП, нарушенията в хазарта".

Румен Радев - президент на Република България, када: "Защо г-н Гешев вижда престъпност и корупция навсякъде другаде, но не и в МС, където се разпределя и харчи бюджет от първо лице. Харчат се милиарди без обществени поръчки и ние даже не знаем на кого се раздават парите".

Президентът коментира тези теми след като участва в дискусия за опазване на природата със студенти и преподаватели.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...