Граждани на бунт в Шумен срещу завод за боклук - 24novini.bg

Граждани на бунт в Шумен срещу завод за боклук

Жителите на шуменския квартал Дивдядово не искат завод за боклук до града Жителите на шуменския квартал Дивдядово не искат завод за боклук до града БНР
16.01.2020 | 17:02
(1 глас)

Гражданска инициатива против изграждането на инсталация за преработка на боклук учредиха тази вечер жителите на шуменския квартал Дивдядово. Те се притесняват от липсата на яснота около намерението на немски инвеститори да издигнат завод в квартала и противоречивата информация, която достига до тях.

 

 

„Притеснени сме, защото става въпрос за здравето ни. Събрахме се, защото част от хората не са добре запознати, нашата цел е да ги информираме.

Ще се обърнем към различни институции, ще стигнем и до Европейския парламент. Няма сигурност и не вярваме на контролните органи“.

Това каза за Радио Шумен Йордан Йорданов, който единодушщно беше избран за председател на гражданската инициатива. След като инициативата бъде регистрирана по съответния ред, в общинския съвет ще бъде внесена подписка, и

жителите на Дивдядово ще очакват общинските съветници да се произнесат.

„Ако съветниците разрешат строителството на завода ще инициираме референдум“, категоричен е Йордан Йорданов. На срещата в Дивдядово присъстваха и общинските съветници Веселин Пенчев и Добромир Драев.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...