Ревизоро стана министър на язовирите с 15 гласа - 24novini.bg

Ревизоро стана министър на язовирите с 15 гласа

Ревизоро стана министър с 15 гласа Ревизоро стана министър с 15 гласа
15.01.2020 | 12:14
(0 гласа)

Новият министър на околната среда и водите е досегашният депутат от "Обединени патриоти", от квотата на ВМРО, Емил Димитров-Ревизоро.

 

 

След близо 2 часа разпалени дебати с 111 гласа „за“ и 96 „против“ депутатите гласуваха назначението

на новия екоминистър и освобождаването от поста на досегашния министър Нено Димов.

Зад номинацията на Емил Димитров-Ревизоро застанаха от ГЕРБ и „Обединени патриоти“. БСП и ДПС бяха против, а „Воля“ изобщо не участва в гласуването, за да осигури кворум на ГЕРБ.

От независимите депутати двама бяха „за“, а трима гласуваха „против“.

До рокадите в министерството на околната среда и водите се стигна, след като в края на миналата седмица Нено Димов беше арестуван,

а след това прокуратурата му повдигна обвинение за умишлена безстопанственост заради водната криза в Перник и пресъхналия язовир „Студена“. В петък той подаде оставка като министър, а премиерът я прие.

Още в началото на тази седмица пък последва Коалиционен съвет, на който бе обявена кандидатурата на Емил Димитров-Ревизоро за нов министър.

Вчера Емил Димитров-Ревизоро обясни, че приема номинацията, "за да изкараме мандата докрай", с което потвръди съмненията за срив коалицията и мъчителен край на третия кабинет на Борисов.

От „Обединени патриоти“, от чиято квота е Нено Димов, обаче бяха категорични – той не може да бъде изкупителната жертва за всички грешки години назад. Въпреки това те предложиха Емил Димитров, като вицепремиерът Каракачанов подчерта, че основната му задача ще бъдат „тотални проверки и ревизии“ във водния сектор.

Емил Димитров-Ревизоро e танцьор, хореограф, после завършва право и е бивш шеф на агенция „Митници” по времето на правителството на Симеон Сакскобургготски.

В парламента той бе и председател на парламентарната комисия за наблюдение на приходните агенции и борбата със сивата икономика и контрабандата.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...