Кой е Емил Димитров - Ревизоро: Танцьор, митничар, екоминистър - 24novini.bg

Кой е Емил Димитров - Ревизоро: Танцьор, митничар, екоминистър

Номинация на Ревизоро е за екоминистър Номинация на Ревизоро е за екоминистър
14.01.2020 | 15:00
(1 глас)

Той ще седне в горещия стол на екоминистър. Ако се съди по днешната наминация на Емил Димитърв - Ревизоро за поста. Ето биографичната справка за новия министър.

 

 

Емил Димитров е роден през 1962 г. в Перник. Завършил е Института за музикални и хореографски кадри

и се е занимавал с народни танци като хореограф. После поради жилищни проблеми отива в строителството, където работи като електроженист. Успоредно с това завършва Висшия икономически институт. Има следдипломни квалификации по митнически контрол, финанси и счетоводство. Работил е в съобщенията като на надзорник и като счетоводител. През 1992 г. постъпва в Държавния финансов контрол. През 1997 г. става ревизор на годината заради принос в разследването на зърнената афера на кабинета "Виденов".

През 2001 г. премиерът Симеон Сакскобургготски го назначава за директор на „Агенция Митници”.

През 2002 г. правителството сключва консултантски договор за митниците с английската фирма „Краун Ейджънтс” и Емил Димитров подава оставка заради „несъгласие управлението на българските митници да бъде поверено на частна английска фирма”.

Известно време Димитров бе кадър на Движение Гергьовден.

В сегашното Народно събрание влезе като депутат от групата на "Обединени патриоти". Председател е на парламентарната комисия за борба за контрабандата и сивата икономика.

През 2018 г. лидерът на НФСБ Валери Симеонов обвини Димитров в тежък лобизъм в полза на "Лукойл"

и другите големи в петролния бизнес - заради лансираните законодателни промени, засягащи търговията с горива. Конфликт между Симеонов и Димитров избухна и заради "поправката Домусчиеви", която щеше да помогне на собствениците на "Български морски флот" да не плащат неустойки по приватизационния договор.

В последните седмици Ревизоро афишира близостта си със Сотир Цацаров. Той обяви, че лично е убедил бившия главен прокурор са оглави КПКОНПИ - антикорупционната комисия. "Все пак аз съм синя каска. Ако беше някой от ДПС (да говори с Цацаров), щяхте да кажете това е Пеевски, ако беше от БСП пък - Корнелия Нинова си назначи председател".

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...