Превозвачите се договориха с Борисов за тол системата - 24novini.bg

Превозвачите се договориха с Борисов за тол системата

ДНес превозвачите и Борисов се срещнаха и се споразумяха да се въведе тримесечен тестов период за тол системата. ДНес превозвачите и Борисов се срещнаха и се споразумяха да се въведе тримесечен тестов период за тол системата. Министерски съвет
12.01.2020 | 23:18
(0 гласа)

Превозвачите, които протестират срещу обхвата на тол системата и правителството се договориха за три месеца тестов период на тол системата. До решението се стигна след среща при премиера Бойко Борисов в Министерския съвет.

 

 

Тестовият период влиза в сила от първи март. Протестите им се отменят, но стачната готовност остава.

Борисов и превозвачите се договриха още през юни тази година да се състои нова среща по въпроса.

На срещата бе решено още в следващите три месеца камионите да се движат по тарифите, предложени от превозвачите, а тол таксата по второкласните пътища да отпадне.

„Другата седмица ще имаме среща, за да обсъдим това, което може да се направи за следващия програмен период. Досега браншът беше изключен от възможност за участие в програмите. Имаме потвърждение за инкриминирането на нерегламентирания превоз”, заяви Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи.

„Изтъкнахме пред премиера всички наши опасения и изложихме аргументите си по отношение на функциониране на тол системата. Срещнахме разбиране. Ние също поехме ангажимент до 1 март да осигурим всички условия, за да заработи тол системата", поясни Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...