Областният управител на Варна: Няма водна криза - 24novini.bg

Областният управител на Варна: Няма водна криза

Областният управител на Варна Стоян Пасев е категоричен, че морската столица не е изправена пред водна криза. Областният управител на Варна Стоян Пасев е категоричен, че морската столица не е изправена пред водна криза. Архив
Виолета Асенова 04.01.2020 | 19:59
(0 гласа)

Варна не е пред каквато и да било водна криза. Язовирите се проверяват редовно и дори да няма валежи има достатъчно вода, поне за година, без да се налага воден режим в района. 

Това заяви областният управител на Варна Стоян Пасев, след като общинският съвет и председател на партия "Възраждане" Костадин Костадинов и колегите му от Общинския съветник съобщиха, че внасят писмо с въпроси към областния управител относно състоянието на язовирите в региона. 

"Област Варна взема вода от два водоизточника. Единият водоизточник е язовир "Камчия", който е държавен и се стопанисва от ВиК Бургас, а другият водоизточник са карстовите извори в Девня. Може да се прехвърли както изцяло да се ползва водата от "Камчия", както изцяло да се ползва вода и от карстовите извори. Така че не виждам Варна да е пред каквато и да е водна криза", отговори Пасев на Костадинов. 

Председателят на "Възраждане" искаше да знае "какви наказания ще понесат отговорните длъжностни лица за предизвиканата водна криза във Варна, защото има водна криза. И на трето място, най-важният за нас въпрос като граждани - ще има ли воден режим във Варна и областта."

"Ще чакаме отговори още в понеделник. Защото ситуацията е критична и изисква бързи действия и съответно бързи мерки", заяви още Костадинов.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...