ЦИК си гласуваха бонус в размер на две заплати - 24novini.bg

ЦИК си гласуваха бонус в размер на две заплати

14.12.2019 | 15:22
(0 гласа)

Централната избирателна комисия си е гласувала коледни бонуси в размер на около две заплати, съобщава в."Труд" след свое проучване в Системата за електронни бюджетни разплащания (СЕБРА).

 

 

В момента възнагражденията на общо 20-те членове на ЦИК са регламентирани в Изборния кодекс.

Председателят на комисията получава заплата, колкото на министър - 5035 лева, без добавка за стаж. Заместниците му и секретарят получават 90% от тази сума, останалите – 85 на сто (4279,75 лв.).

Решението е взето на заседание на 22 ноември с пълно мнозинство от всички 16 присъстващи членове. Взето е на основание непублични вътрешни правила за изплащане на допълнително възнаграждение, на базата на непубликувана докладна записка, съставена от неведома работна група. 

Всяко ведомство е задължено да публикува на сайта си информация от СЕБРА за вида и размера на разплащанията, които е направило всеки ден. 

На свое заседание тази седмица комисията реши да отговори на вестника с колко се е самовъзнаградила по реда на Закона за достъп до обществена информация, тоест в 14-дневен срок, тъй като трябвало да се изготвят счетоводни справки.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...