Фандъкова: Горенето на отпадъци е престъпление - 24novini.bg

Фандъкова: Горенето на отпадъци е престъпление

Вчера Йорданка Фандъкова обяви, че от ГЕРБ ще внесат законодателни промени за инкриминиране на горенето на отпадъци. Вчера Йорданка Фандъкова обяви, че от ГЕРБ ще внесат законодателни промени за инкриминиране на горенето на отпадъци. Архив
Виолета Асенова 10.12.2019 | 20:40
(0 гласа)

Група народни представители от ГЕРБ внасят искането на столичния кмет Йорданка Фандъкова за законодателни промени, с които да има по-сериозни санкции за горенето на отпадъци. 

 

 

"Горенето на отпадъци е основна причина за замърсяването на въздуха в София и ще се инкриминира чрез законодателни промени, внесени от ГЕРБ",

заяви вчера Фандъкова.

Днес група народни предстаитвли от ГЕРБ внесоха  в Народното събрание искане за закон, свързан с промени в Наказателния кодекс за изгарянето на отпадъци.

Депутатите искат до две години затвор и глоба от 2000 до 5000 лева за лицата, които горят отпадъци.

Във връзка със силното замърсяване на въздуха за днес от Столичната община отвориха безплатни буферни паркинги, за да се използват по-малко  коли.

Актуалните почасови данни на сайта на Общината показват съдържание на фини прахови частици най-малко 2 пъти над нормата в кварталите "Младост", "Павлово", "Хиподрума" и "Надежда". Отчетените нива на замърсяване обаче не са достатъчни за въвеждане на "зелен билет" за обществения транспорт през утрешния ден.

Опасен за здравето е въздухът в почти цяла София, сочи информацията на платформата airsofia.info към този час. Съдържание на фини прахови частици 10 пъти над нормата е отчетено от станции в кварталите "Овча купел", "Надежда", "Люлин", "Дружба", "Хаджи Димитър", "Христо Ботев", "Левски", "Подуене" и други.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...