Карадайъ: Има съюз между ГЕРБ и БСП за 8 лева субсидия (видео) - 24novini.bg

Карадайъ: Има съюз между ГЕРБ и БСП за 8 лева субсидия (видео)

Мустафа Карадайъ заяви, че Борисов и Нинова са се договорили ГЕРБ да са в намален състав, за да се приеме предложението партийната субсидия да е осем лева на глас. 24новини
Михаил Андреев 05.12.2019 | 17:50
(0 гласа)

Има съюз между ГЕРБ и БСП, за да мине предложението на БСП партийната субсидия да стане 8 лева на глас. 

 

 

Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ пред журналисти в Народното събрание по повод предложение на БСП за 8 лева партийна субсидия на глас. 

По думите му от ДПС са получили важна информация, че

премиерът Бойко Борисов и лидерът на БСП Корнелия Нинова са се договорили депутатите от ГЕРБ да не са в пълен състав в залата и да мине предложението на БСП. 

"Предстои важно гласуване на промени в текста за партийните субсидии, внесен от БСП", подчерта Карадайъ и допълни:

"Искам да припомня позицията на ДПС, когато ГЕРБ популистки внесоха предложение за намаляване на субсидията за политическите партии на 1 лв. Ние заявихме, ако има субсидия, то тя трябва да гарантира финансирането на най-малките политически партии, поне тези, които са парламентарно представени и може да се отвори дебат за тавана на субсидиите, защото се вижда, че големите партии не могат да изхарчат цялата субсидия и имат големи банкови депозити."

Според Карадайъ за малките политически партии субсидията не е достатъчна и те не могат да финансират дейността си.

Председателят на ДПС обясни още, че са имали среща с ГЕРБ, на която е присъствал и председателят на Кимисията по бюджет и финанси в парламента Менда Стоянова от ГЕРБ. 

"На срещата ние заявихме, че 1 лв. субсидия е популистки ход", категоричен е Карадайъ. По думите му тогава Стоянова е казала, че популисткото предложение на ГЕРБ е временна мярка и до внасянето на държавния бюджет ГЕРБ ще инициират широк обществен дебат по темата, за да се намери най-правилното решение за субсидиите на политическите партии. 

Има едно предложение от БСП, което обслужва големите партии - ГЕРБ и БСП и ощетява малките партии, които няма да могат да финансират дейността си. Според ДПС това е поредният удар на ГЕРБ и БСП по демокрацита и плурализма, както съвсем скоро наградиха кошмара на майките на деца с увреждания чрез избирането му за заместник-председател на Народното събрание", каза още Карадайъ.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...