Радев се среща с четирима министри за водния сектор - 24novini.bg

Радев се среща с четирима министри за водния сектор

Президентът Румен Радев ще се срещне с четирима министри, за да обсъдят тежкото състояние на водния сектор в България. Президентът Румен Радев ще се срещне с четирима министри, за да обсъдят тежкото състояние на водния сектор в България. Архив
05.12.2019 | 12:30
(0 гласа)

Днес следобед президентът Румен Радев е поканил на среща четирима министри във връзка със състоянието на водния сектор в страната, съобщи БНР. 

 

 

Държавният глава организира дискусията с представители на изпълнителната власт заради тежката ситуация във водния сектор и предизвикателствата пред ефективното му управление. 

На "Дондуков" 2 с Радев ще се срещнат министърът на икономиката Емил Караниколов, министърът на регионалното развитие Петя Аврамова, министърът на околната среда и водите Нено Димов и министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. 

Във връзка с тежкото състояние на водния сектор, Перник от 18 ноември е на воден режим заради маловодие на язовир "Студена", който е единственият водоизточник на града. След проверка на МОСВ се оказа, че водата от язовира се е изразходвала и от Радомир. Заради създалата се ситуация вчера освободиха Ирена Соколова от поста областен управител на града и назначиха Емил Костадинов на нейно място.

 

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...