Избраха новия областен управител на Перник - 24novini.bg

Избраха новия областен управител на Перник

Емил Костадинов е новият областен управител на Перник. Ирена Соколова подаде оставката си заради водната криза в града. Емил Костадинов е новият областен управител на Перник. Ирена Соколова подаде оставката си заради водната криза в града.
04.12.2019 | 12:00
(0 гласа)

Емил Костадинов е новият областен управител на Перник, след като премиерът Бойко Борисов поиска на досегашния областен управител Ирена Соколова заради водната криза в града. 

 

 

Костадинов бе избран на днешното заседание на Министерския съвет. 

До отстраняването на Соколова се стигна, след като от 18 ноември в Перник е наложен воден режим заради ниско ниво на водата в основния водоизточник на града язовир "Студена", а при проверка на МОСВ беше установено, че водата от язовира е пренасочвана към Радомир, при положение, че водата от язовир "Студена" се използва само за аварии в Радомир.

"Когато правим грешка си я понасяме по един начин. Освобождаваме Ирена Соколова, назначаваме Емил Костадинов. Трябва ясна стратегия за безводието",

заяви днес премиерът Бойко Борисов. 

"Дай Боже да вали сняг непрекъснато. Ще го чистим, но да напълни язовирите. Преди с наводненията сега с безводието", допълни той.

Министърът на околната среда и водите Нено Димов докладва, че е открито водоподаване от язовир „Студена“ към Радомир. По думите му след спирането на тази тръба притокът на вода в язовира е по-голям от разхода.

Министърът на регионалното развитие и благоустройства Петя Аврамова заяви, че започва спешна рехабилитация на ВиК мрежата, за да се намалят загубите.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...