Депутатите приеха Министерство на туризма да обявява националните курорти - 24novini.bg

Депутатите приеха Министерство на туризма да обявява националните курорти

Народните представители приеха промени в Закона за туризма на първо четене. Народните представители приеха промени в Закона за туризма на първо четене. Архив
28.11.2019 | 11:59
(0 гласа)

Народните представители приеха на първо четене промени в Закона за туризма, с които се дава право на Министерството на турзима да обявява националните курорти. 

"За" промените гласуваха 104 депутати, 13 бяха "против" а 68 "въздържали се". 

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов заяви, че "Обединени патриоти" няма да подкрепи проектозакона по редица съображения."

Според него правомощието Министерството на туризма да обявява националните курорти "представлява една своеобразна форма на диктат". 

"Става въпрос за въвеждане на пълно информационно затъмнения с новата точка в закона, с която Министерството на обявява списък на категорията информация, подлежащи на класификация като служебна тайна за дейността на Министерството на туризма", категоричен е Симеонов и определи това като

"бой на негри в тъмна нощ" и "боричкане на булдози под килима".

В отговор на обвинението на Валери Симеонов за диктат, министърът на туризма Николина Ангелкова заяви, че "е много лесно да се хвърлят помпозно думи като корупция и некомпетентност, но зад всички трябва да има ясни факти, а такива няма."

Според Ангелкова всички основни моменти, особено свързаните с продуктовото зониране, ще се изчистят между първо и второ четене. 

„Вярвам, че между първо и второ четене ще намерим компромис по отношение на продуктовото зониране“, заяви тя.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...