Дариткова: Номинацията на Цацаров е консенсусна (видео) - 24novini.bg

Дариткова: Номинацията на Цацаров е консенсусна (видео)

Пред журналисти в Народното събрание Дариткова бе категорична, че номинацията на Сотир Цацаров за председател на КПКОНПИ е консенсусна. 24новини
20.11.2019 | 22:59
(0 гласа)

 

Това заяви пред журналисти в Народното събрание председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова по повод твърдението на Валери Симеонов, че с НФСБ не е обсъждана кандидатурата на сегашния главен прокурор за председател на КПКОНПИ. 

"Няма недоразумение. Чули сте, че ще има среща и изслушване на г-н Цацаров от групата на "Обединени патриоти". Всичко ще се изясни, така или иначе не беше възможно всеки един народен представител от двете парламентарни групи да се подпише под това предложение",

допълни Дариткова. 

По думите й времето не е позволявало да се случи това, но кандидатурата наистина е консенсусна. 

Във връзка с избора на Валери Симеонов за заместник-председател на Народното събрание, Дариткова заяви, че е трайна парламентарна практика, когато парламентарните групи предлагат депутат за зам.-председател на парламента, да се подкрепя това предложение. 

"Има вакантно място, което се полага на "Обединени патриоти" за заместник-председател на парламента. Ние го подкрепихме, защото такава е практиката в Народното събрание", посочи тя.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...