Горанов към журналисти: Ще говорим за каквото ни се говори (видео) - 24novini.bg

Горанов към журналисти: Ще говорим за каквото ни се говори (видео)

Владислав Горанов се скара на журналистите и си тръгна, след като му стана неудобно от техните въпроси. 24новини
16.11.2019 | 12:00
(0 гласа)

Говорим, каквото преценим, че искаме да говорим, а не каквото вие кажете. 

 

 

Това каза финансовият министър Владислав Горанов вчера в кулоарите на Народното събрание, обръщайки се към журналисти, които му задаваха въпроси относно предложението на ГЕРБ и Обединени патриоти да не се плаща първият ден от болничните.

Реакцията на Горанов бе резултат от въпрос на журналисти как ще се отрази на бюджета неплащането на първия ден от болничните при положение, че в момента той се плаща от работодателя, а не от Националния осигурителен институт. 

В отговор финансовият министър започна да обяснява, че "пакетът с предложения не е само за болничните, но и за пенсиите и за детските градини". Медиите обаче контрираха, че не го питат за пенсиите, а за болничните и в отговор Горанов заяви, че "ще говорим за каквото преценим, че ни се говори". 

Станало му неудобно от въпросите на медиите, министърът си тръгна, без да изслуша останалите въпроси на журналистите. 

"Предложението първият ден от болничните да не се плаща е на управляващата коалиция и е в пакет. Оттам нататък всичко друго е технология и опит за създаване на напрежение в коалицията. След вчерашната дискусия напрежение в коалицията няма", заяви преди това Горанов в отговор на въпроса кой е направил предложението. 

По-рано през деня пък председателят на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова и депутатът от ВМРО Юлиан Ангелов влязоха в задочен спор кой е направил предложението. 

Стоянова твърдеше, че идеята е на патриотите, а Ангелов, че е на финансовия министър, тоест на ГЕРБ.

"И двамата коментират грешно пакета от предложения, който вчера управляващите анонсираха в парламента",

заяви Горанов.

"Пакетът с предложения не включва само болничните, но включва и темата за увеличение на минималната пенсия на 250 лева и мерки свързани с подобряване на достъпа на децата на 4, 5 и 6 години в детските градини", заяви още министърът и допълни, че

с предложението ще се спрат злоупотребите с болничните. 

"Анализи сочат, че с пакета промени ще се спрат злоупотреите. За последните няколко години при равен брой работещи, болничните са се увеличили почти двойно", обясни Горанов.

Относно изявлението на синдикатите КНСБ и КТ "Подкрепа", че

хората ще излязат да протестират, той заяви, че "всеки има право да изразява своята позиция".

Заедно с Горанов беше и народният представител от ВМРО Искрен Веселинов, който заяви, че "въпросът кой е предложил промените за болничните е поставен грешно".

"Зад това решение седят достатъчно мотиви. За да бъде взето това решение, коалиционният съвет се е съгласил с предложение. Зад това решение еднакво седят ГЕРБ и Обединени патриоти", обясни той. 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...