Депутатите ще гласуват промени в колективното инвестиране - 24novini.bg

Депутатите ще гласуват промени в колективното инвестиране

Днес депутатите ще гласуват на първо четене промени в Закона за дейността на колективните инвестиционни схеми и на други предприятия за колективно инвестиране Днес депутатите ще гласуват на първо четене промени в Закона за дейността на колективните инвестиционни схеми и на други предприятия за колективно инвестиране Архив
15.11.2019 | 08:00
(0 гласа)

Днес народнит представители ще разгледат на първо четене промени в Закона за дейнистта на колективните инвестиционни схеми и на други предприятия за колективно инвестиране.

 

 

С промените на първо четене, които са внесени от Министерския съвет, се въвеждат нови изисквания. Едно от тях е да се извършват стрес тестове от страна на фондовете на паричния пазар (ФПП).

Текстовете предвиждат да се изисква и проспектът на колективна инвестиционна схема, която има различни класове дялове, да съдържа описание на характеристиките, които са специфични за всеки клас, с ясно посочване на разликите между отделните класове.

Целта е да се осигури правна рамка, обезпечаваща българския финансов пазар.

Промените ограничават възможността управляващо дружество, действащо за сметка на всички управлявани от него колективни инвестиционни схеми или други предприятия за колективно инвестиране, да придобива акции с право на глас, които биха му позволили да упражнява значително влияние върху управлението на емитент или публично дружество. 

Изменения и допълнения в действащата нормативна уредба се предлагат и във връзка с прилагането по отношение на предприятията за колективно инвестиране на Директива (ЕС) 2015/849 за предотвратяване използването на финансовата система за целите на изпирането на пари и финансирането на тероризма.

Работният ден на депутатите ще продължи с петъчния парламентарен контрол, в който участие ще вземат седем министри. 

Първо на въпроси от депутатите ще отговаря вицепремиерът по икономическата и демографската политика Марияна Николова. Тя ще говори за мерките за борба с недекларирания труд.

Министърът на регионалното развитие Петя Аврамова ще говори за опасен участък от републикански път І-5 (между Стара Загора и Казанлък) със зачестили пътно-транспортни инциденти с фатален край.

Финансовият министър Владислав Горанов ще говори за разпределението на централния бюджет. 

В парламентарния контрол участие ще вземат още здравният министър Кирил Ананиев, министърът на земеделието Десислава Танева, министърът на образованието Красимир Вълчев и икономическият министър Емил Караниколов.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...