Фандъкова: Няма да позволя да ми извиват ръцете - 24novini.bg

Фандъкова: Няма да позволя да ми извиват ръцете

Фандъкова категорично заяви, че има нужда от промяна. Фандъкова категорично заяви, че има нужда от промяна. БНТ
13.11.2019 | 18:38
(0 гласа)

Столичният кмет Йорданка Фандъкова заяви, че ще създава сектор "Дигитализация и инвестиции" в Столична община през четвъртия си мандат. Тя обяви това днес в интервю пред БНТ.  Предвижда се и разделяне на сектор "Транспортна инфраструктура" и "Транспорт" в два сектора. 

 

 

"Оставам с протегната ръка за работа по конкретни проекти. В същото време ясно заявих, че няма да допусна безпринципни договорки и постигане на лесна подкрепа за решенията.

Няма да допусна да ми бъдат извивани ръцете.

Няма да допусна да властват популистки идеи или някакви тесни партийни сметки и да превръщаме София в залог", категорична е тя.

"Нужно е да има обновление. Аз тръгнах с този ангажимент в кампанията", заяви Фандъкова

по повод изявлението на Бойко Борисов, че кметовете на ГЕРБ вече ще управляват до три мандата, защото изборите са ставали скучни. 

"Една трета от групата на ГЕРБ в Общинския съвет е от нови хора, както опитни, утвърдени имена, така и млади хора с много енергия. Важно е партиите да се отворят към граждански квоти, към гражданите и по този начин да обновяваме и идеите си“, добави столичният кмет. 

Според нея изборите са били много тежки. 

"През цялото време се сблъсквахме с факта, че се подменяше разговора за града, разговора за идеите, за проектите за града с други теми, които нямаха нищо общо с метсните избори в столицата", коментира Фандъкова.

"Мая Манолова има съвсем различна битка, съвсем различни цели", каза тя в отговор на въпроса какво смята за искането на Мая Манолова да бъдат касирани изборите в София. 

"Тя ясно заяви своята позиция, още повече води непрекъснато битки на национално ниво и в момента продължава, но това е нейна тактика и стратегия, нейна работа. За мен са важни проектите за София", допълни столичният кмет.

Тя подчерта, че от вчера е съсредоточена изцяло в работата за града и ангажиментите, които е поела са сериозни. 

"Винаги съм се стремила да изпълнявам своите ангажименти и това за мен е водещо в момента", категорично заяви Фандъкова. 

Столичният кмет обясни, че вече е обявила името на човека, който ще е поканила да отговаря за административната реформа и дигитализацията на управлението в Общината и на процесите в града. 

"Това е досегашният изпълнителен директор на Агенцията за инвестиции Влади Данаилов. Млад човек, диалогичен, който е много добре приет в бизнеса. Имахме много срещи с IT компаниите, обсъждахме нашата стратегия, която вече е подготвена“, каза Фандъкова.

„Надявам се заедно със специалистите, заедно с общинските съветници да придвижим тази реформа, която е важна, както за гражданите, така и за бизнеса. Другите имена ще обявя след по-малко от месец. Когато Общинския съвет организира своята работа, комисиите са готови ще внеса своите структури“, допълни тя.

От интервюто със столичния кмет стана ясно, че е провела срещи с представители на всички сили в новия общински съвет. 

При изготвянето на бюджета за догодина кметът заяви, че очаква подкрепа от партиите в дясно.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...