Фандъкова се закле за трети мандат. И се отказа от "партийни задачи" в София - 24novini.bg

Фандъкова се закле за трети мандат. И се отказа от "партийни задачи" в София

Фандъкова посочи, че в София нямало да изпълнява "партийни задачи" Фандъкова посочи, че в София нямало да изпълнява "партийни задачи"
12.11.2019 | 13:40
(0 гласа)

„Това, което няма да приема и няма да подкрепя, е популизъм и опити да се използва градът, за да се решават партийни задачи. Бъдещето на този град е по-важно от рейтинга, на която и да е партия, на която и да е персона."

 

 

Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която днес официално встъпи в длъжност за нов мандат.

"Казвам го и от позицията на човек, който 10 години е бил кмет - в историята на този град остават само решенията, останалото е суета, в която не трябва да позволим да се препъваме“, категорична бе тя.

Столичният кмет и новите общински съветници положиха клетва по време на тържествената първа сесия на Столичния общински съвет след изборите.

Тя бе открита с празничен молебен.

"Всеки от нас е в тази зала, защото е получил доверието на граждани на София. Днес подписваме клетвения лист и нашата първа отговорност е тази към хората на София, независимо от това за кого са гласували, нашата партийна принадлежност отстъпва крачка назад, защото решенията, които ще взимаме, са решения за града", каза Фандъкова.

Фандъкова посочи, че най-лесния път е на разделението, но е важна общата цел за развитието на столицата.

„Промяната за София е единствено в развитието, в реалната работа. Защото промяната не е лозунг, а посока и цел. За нея е нужна смелост и ясен поглед над злободневието на деня, над дребните сметки, над евтината популярност.

Промяната не е в позата, не е в обещанието, а в решението. Именно решения са това, което очакват софиянци от нас – затова е техният глас и тяхното доверие“, заяви кметът на София.

Фандъково посочи, че винаги е готова на разговор с новия състав на СОС за идеи и решения.

Фандъково обяви и че до месец ще предложи структурни промени в работата на общината, които да гарантират по-голяма бързина на работата, повече контрол и повече публичност. „Затова предлагам и нови ресори – строителство, дигитализация и инвестиции, транспорт – това са големите мотори на промяната за София и това е начинът да увеличим скоростта на развитие.

Единственият начин да отговорим на очакванията за повече ред и бързина е в работата.

Затова ще използвам и опита, и силата, които имам, за да гарантирам проектите на София. Някой беше казал, че човек или е част от проблема, или е част от решението. Това, което аз Ви предлагам е да бъдем част от промяната в името на хората на София. Очаквам от новия общински съвет да се структурира бързо и да заработи с темпото, което гражданите очакват от нас.

София няма време за губене в партийни боричкания и хаотични движения, завърши Фандъкова и пожела успех на столичните общинари. Новите кметове на кметства и кметове на райони в София и София област положиха клетва на заседанието на столичния общински съвет.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...