Цветомир Паунов: Искането на Радев за дебат за изборния процес е популистко - 24novini.bg

Цветомир Паунов: Искането на Радев за дебат за изборния процес е популистко

Цветомир Паунов определи искането на Радев за дискусия за истинността на местните избори като популистко. Цветомир Паунов определи искането на Радев за дискусия за истинността на местните избори като популистко. Архив
10.11.2019 | 22:02
(0 гласа)

Абсолютно популистки ход е президентът да заяви, че иска реален и задълбочен дебат по отношение на Изборния кодекс и изборния процес. 

 

 

Това заяви председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и областен координатор на партията в София Цветомир Паунов в интервю за Дарик радио по повод искането на президента Румен Радев представителите на Централната избирателна комисия, парламентарно представените партии и институциите да се проведе дискусия за честността на местните избори.

Според Паунов

"това е абсолютно популистко изказване, което за пореден път показва определени пристрастия или опити за агитация, скрита агитация в самия изборен ден."

"Не е коректно в изборния ден президентът, в ролята му на обединител на нацията, да си позволява да прави внушения. Той говори в самия изборен ден, обобщавайки политически тези и послания, които се опита да наложи като общовалидни за самия изборен процес, в изборния ден, за цялата страна“, подчерта Паунов.

Относно отказа на Радев да подпише указа за назначаването на Иван Гешев за нов главен прокурор, Паунов заяви, че 

"президентът използва една конституционна технология, едно конституционно право, но в същото време не даде логични аргументи".

"Има си ВСС, има си компетентни органи, които взимат тези решения, така че ние не се бъркаме в тяхната позиция и техните решения“, добави още той.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...