Бивш кмет от ГЕРБ се отказа от място в общинския съвет - 24novini.bg

Бивш кмет от ГЕРБ се отказа от място в общинския съвет

Вяра Церовска е бивш кмет на Перник и се отказа от мястото в общинския съвет. Вяра Церовска е бивш кмет на Перник и се отказа от мястото в общинския съвет. Архив
09.11.2019 | 21:21
(0 гласа)

Бившият кмет на Перник Вяра Церовска от ГЕРБ се отказа от мястото си в общинския съвет, съобщи БНР. 

Тя бе водач на листата на ГЕРБ и е депозирала заявление в Общинската избирателна комисия, че не желае да встъпи в пълномощията на общински съветник.

На нейно място в местния парламент влиза десетият от листата на ГЕРБ - Симеон Желев от СДС.

Световният и европейски шампион по борба от 2013 година Иво Ангелов също е депозирал заявление с отказ за участие  в новия общински съвет. Той беше водач на листата на Български съюз „Радикали”. Вместо него клетва ще положи третият в листата Петър Басмаджиев, който наскоро бе назначен за директор на Областно пътно управление.

Освободеното място в общинския съвет от новоизбрания кмет и водач на листата на БСП Станислав Владимиров ще заеме местният лидер на „Атака” Румен Ваташки. Той бе 10-и поред в листата на социалистите.

В групата на БСП за България се очакват и други рокади, тъй като Владимиров все още не е обявил екипа си. Той ще встъпи официално в длъжност на 12 ноември. Тогава клетва ще положат и  новоизбраните съветници.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...