Слави Трифонов: БНТ е в услуга на властта - 24novini.bg

Слави Трифонов: БНТ е в услуга на властта

Слави Трифонов с остра критика към БНТ и към генералния й директор Емил Кошлуков. "За зрителите остава средният пръст на генералния директор", пише във Фейсбук Слави. Слави Трифонов с остра критика към БНТ и към генералния й директор Емил Кошлуков. "За зрителите остава средният пръст на генералния директор", пише във Фейсбук Слави. Архив
09.11.2019 | 18:38
(0 гласа)

Някои ще кажат, че БНТ не е нужно да има висок рейтинг, защото е натоварена с обществени функции. За съжаление, няма как една телевизия да изпълнява обществени функции, ако тя е несвободна. А БНТ е несвободна. Тя е в услуга на властта. Както е била в услуга на властта и при първия си сигнал през 1959 г., когато излъчва пряко седмоноемврийската комунистическа манифестация на площад „9 септември“.

Това заяви шоуменът и лидер на "Няма такава държава" Слави Трифонов във Фейсбук по повод вчерашния 60-ти рожден ден на Българската национална телевизия.

"Като зрител мога да кажа, че днес БНТ се намира в един от най-лошите си периоди", допълва той.

"По всичко изглежда, че държавната хранилка в БНТ ще продължи за мнозина.

А за зрителите? За зрителите остава средният пръст на генералния директор", заявява още Слави.

"Вчера телевизията – майка БНТ навърши 60 години. Мога да говоря за националната телевизия от две гледни точки – от гледната точка на човек, който е стартирал телевизионната си кариера в студентското предаване „Ку-ку“ на БНТ или от гледната точка на обикновен зрител. Сигурен съм, че всеки, който е започнал телевизионния си път в БНТ, изпитва благодарност към националната телевизия. И изпитва най-различни емоции, най-вече носталгия. Но емоциите не са добър съветник, затова бих предпочел да гледам на БНТ от гледната точка на зрител", пише Трифонов в социалната мрежа. 

По думите му до края на годината БНТ вероятно ще е с над 40 млн. лева дефицит и е в практически фалит. 

"Някои ще попитат: Какво ме интересува това като зрител? Интересува ме. Всъщност, интересува всички нас. Защото БНТ се финансира с нашите пари, с парите на всички данъкоплатци", допълва той. 

"Интересува ме и че при този „практически фалит“, формулата за финансиране на БНТ не се променя. Нещо повече – държавата ще налее още пари в БНТ", пише още шоуменът и подчертава, че за 2019 година държавата е отпуснала на БНТ 67,7 млн. лева. 

"Бюджетът за 2020 г. предвижда БНТ да получи още повече пари – 70,9 млн.лв. Явно новият програмен директор Емил Кошлуков е изпълнил обещанието си да работи в тясно сътрудничество с финансовото министерство,

за да бъдат отпуснати повече средства. Сигурно по време на тясното сътрудничество г-н Кошлуков е обещал още повече да обича управляващите. Да ги обича с 3 милиона лева повече", заявява Слави Трифонов. 

Новият политик допълва, че със 71 млн. лв. бюджет  може да се направи " направи изключително качествена и гледаема телевизия.

"Казвам го като човек, който прави телевизия. В момента БНТ нито е качествена, нито е гледаема", категоричен е Слави Трифонов и обяснява, че "най-гледаното предаване на БНТ от 4 ноември е „Още от деня“. Tо е достигало до аудитория от 340 хиляди зрители."

"За сравнение – на същата дата най-гледаното предаване в далеч по-малката и млада телевизия от БНТ - „7/8 ТВ“ е с аудитория от над 1 милион зрители. А да се сравняват бюджетите на двете телевизии е като да се сравнява бюджета на „Реал“ Мадрид с този на „Дунав“ Русе", допълва той.

Слави Трифонов припомня и уволнение на Валя Ахчиева и свалянето на единственото разследващо предаване по БНТ, както и уволнението на Камен Алипиев:

"Ще припомня само уволнението на Валя Ахчиева и свалянето на единственото разследващо предаване по БНТ, както и уволнението на безспорния професионалист в спортната журналистика Камен Алипиев. Същият Камен Алипиев, който протестираше срещу Емил Кошлуков...", завършва той публикацията си.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...