Борисов отива при Тръмп на 25 ноември - 24novini.bg

Борисов отива при Тръмп на 25 ноември

Бойко Борисов ще се срещне с Тръмп в Белия дом на 25 ноември Бойко Борисов ще се срещне с Тръмп в Белия дом на 25 ноември
08.11.2019 | 19:52
(0 гласа)

Премиерът Бойко Борисов ще се срещне с американския президент Доналд Тръмп на 25 ноември във Вашингтон. Това става ясно от съобщение на Посолството на САЩ в София.

"Съединените щати и България са съюзници в НАТО и Президентът очаква да бъдат обсъдени начини за засилване на общите за двете страни интереси

в областта на сигурността, особено за гарантиране на стабилността на Черноморския регион, улесняване на енергийната диверсификация и противодействието на зловредните влияния, застрашаващи суверенитета на България.

Президентът Тръмп очаква посещението на министър-председателя Борисов и утвърждаването на връзките, които са в основата на двустранните ни отношения", се казва в съобщението на посолството.

Това ще е първата официална среща на Борисов и Тръмп от началото на мандата на американския президент. Двамата разговаряха за кратко по време на Общото събрание на ООН през септември 2018 г.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...