ИК на Манолова: Ще искаме касиране на изборите (видео) - 24novini.bg

ИК на Манолова: Ще искаме касиране на изборите (видео)

Никола Вапцаров заяви, че ще искат касиране на изборите. 24новини
04.11.2019 | 00:00
(0 гласа)

След приключване на преброяването ще искаме касиране на изборите за кмет на София.

 

 

Това заяви днес председателят на Инициативния комитет, издигнал Мая Манолова като граждански кандидат за кмет на София, Никола Вапцаров.

„Пожелах да има открити и честни избори, така както досега ние водехме кампанията.

За съжаление обаче, ГЕРБ, в лицето на председателя на ОИК Полина Витанова, реши отново да всее съмнения в честността на изборния процес“, обясни той.

По думите му той е пожелал да влезе в зала „Арена Армеец“, където в момента се броят гласовете от втория тур на изборите в София. Вапцаров е поискал да влезе като председател на Инициативния комитет и като представляващ, който упълномощава всички останали представители.

„Беше ми категорично отказан достъп, като госпожа Витанова заяви, че съм представляващ, а не представител и трябва да упълномощя себе си“,

обясни председателят на Инициативния комитет на Манолова.

„Това, съчетано с десетките сигнали за купуване на гласове и манипулиран вот, както и драстичната разлика на екзит половете с данните на паралелното преброяване, ни дава основание да смятаме, че ГЕРБ манипулират изборния процес“, допълни той и заяви, че това е причината да искат касиране на изборите след приключване на преброяването.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...