Волен Сидеров и Лиляна Павлова вече не са депутати - 24novini.bg

Волен Сидеров и Лиляна Павлова вече не са депутати

Лиляна Павлова и Волен Сидеров вече не са народните представители. Лиляна Павлова и Волен Сидеров вече не са народните представители. Архив
30.10.2019 | 11:19
(0 гласа)

Народните представители приеха оставките на двама депутати - на Лиляна Павлова от ГЕРБ и на лидера на "Атака" Волен Сидеров. 

 

 

Първа точка в дневния ред беше оставката на Павлова. Тя беше номинирана от правителството за вицепрезидент на Европейската народна банка, след като стана ясно, че е евродепутат след евроизборите на 26 май тази година. 

Нейната оставка беше приета със 156 гласа "за", три "против" и един "въздържал се". 

Волен Сидеров подаде оставката си дни преди местните избори и заяви, че "така е честно", тъй като бе кандидат за столичен кмет.

Неговата оставка бе приета със 149 гласа "за", девет "против" и осем "въздържали се". 

Докато народните представители гласуваха, той поиска да вземе думата и да направи изказване, но това не му бе позволено. По думите на председателя на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова зам.-председателят на парламента Емил Христов е видял искането на Сидеров, но е било невъзможно да се прекъсне процедурата на гласуване. 

"Искрено поднасям извиненията си на г-н Сидеров", заяви Дариткова в кулоарите на Народното събрание пред журналисти. 

Според Сидеров обаче

"това е безпрецедентно да не се дава думата на депутат, който напуска парламента."

Депутатите гласуваха и удължаване на предизборната си ваканция, като те няма да работят на 31 октомври и 1 ноември, заради предстоящия балотаж.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...