Андрей Петков, ДБГ: Услугите в София да са с клик, вместо в плик - 24novini.bg

Андрей Петков, ДБГ: Услугите в София да са с клик, вместо в плик

Андрей Петков от листата на ДБГ Андрей Петков от листата на ДБГ
24.10.2019 | 19:00
(0 гласа)

Намаляване на задръстванията и облекчаване на трафика е сред основните неща, за които ще се работим в следващия Общински съвет.

 

Това коментира Андрей Петков, кандидат за общински съветни от коалицията „Движение България на гражданите“ (ДБГ, ЗНС, НДСВ, Път на младите), подкрепила кандидатурата на Мая Манолова за граждански кмет на столицата.

 

Изчисленията ни показват, че завършване на Околовръстния път и изграждане на вътрешни градски рингове ще намалят наполовина трафика в центъра на града, а по този начин - и задръстванията,

посочи Петков, който е и докторант в УНСС в сферата на транспорта.

Необходимо е намаляване на времето за придвижване в града чрез преструктуриране на градския транспорт и осигуряване на приоритетното му развитие. Почивните дни, когато е най-натоварен, е с най-разреден график и това трябва да се промени, добави той.

Според Петков трябва да продължи изграждането на велоалеи и те да могат да се използват реално от хората,

а не да се налага постоянно да заобикалят автомобили или други препятствия. Те трябва да гарантират и сигурността на велосипедистите, каза още той.

Като председател на младежката структура на ДБГ за него е изключително важно София да бъде „smart city". Това означава умно управление, умна икономика, мобилност, начин на мислене на административните услиги, електронизация на процесите, така че хората да не чакат с часове по гишетата. Необходимо е бизнесът да подпомогне развитието на иновативните производства и стартъпи.

Време е Столична община да стане част от действителността и

електроннните търгове за обществени поръчки да бъдат разработвани на базата на блокчейн техлология.

Изобщо, всичко, което се реализира, да бъде с клик, вместо в плик. Така ще има по-голяма и постоянна отчетност, а не да трябва да чакаш месец за достъп до информация и хората да не са наясно за какво се харчат парите им, каза още Петков.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...