Кандидат-кмет: Студентски град да е за студенти, не за бизнеса - 24novini.bg

Кандидат-кмет: Студентски град да е за студенти, не за бизнеса

21.10.2019 | 19:00
(1 глас)

Студентски град трябва да бъде за студентите и млади хора, а не да се дава на концесия на бизнеса.

Това коментира кандидатът за кмет на район „Студентски“ Кристиян Достинов, издигнат от коалицията „Движение България на гражданите“ (ДБГ, ЗНС, НДСВ, Път на младите).

Проблемите са много – освен че студентите не могат да почиват заради шума на многото дискотеки, не могат и да паркират свободно, тъй като местата за паркиране са заети от други коли, посочи той.

Като решение на проблема Достинов посочи, че ще настоява за въвеждане на „жълта зона“ за паркиране, така че да има места за студентите.

В последните години промените в Студентски град са много, но не в ползва на студентите и младите хора, а на бизнеса. Тук няма достатъчно детски градини за онези, които избират да останат, няма зелени площи и именно за промяна в тази посока ще работим, отбеляза кандидатът за кмет.

Водачът на листата на коалицията „Движение България на гражданите“ Димитър Делчев допълни, че в Столичния общински съвет ще работят за това в следващите 4 години да има място за всяка дете в детска градина, а Студентски град трябва да бъде за студентите и младите хора.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...