СДС: Тома Белев да напусне листата на "Демократична България" заради антисемитския си кометар - 24novini.bg

СДС: Тома Белев да напусне листата на "Демократична България" заради антисемитския си кометар

СДС настоява за оттеглянето на Тома Белев от листата на "Демократична България" заради антисемитското му изказване СДС настоява за оттеглянето на Тома Белев от листата на "Демократична България" заради антисемитското му изказване
20.10.2019 | 11:20
(0 гласа)

Тома Белев, кандидат за общински съветник на обединението на Христо Иванов и Атанас Атанасов, направи антисемитското изказване във Фейсбук като сравни "безплатното" извозване на евреите с вагони към лагерите на смъртта през Втората световна война, с темата за транспорта на столицата, за чието управление се бори.

 

По повод скандалния коментар Съюзът на демократичните сили

(СДС) настоява лидерите на „Демократична България“ и кандидатът за кмет арх. Борислав Игнатов да заявят публично позицията си за антисемитското изказване

на кандидата за общински съветник от листа им - Тома Белев.

От СДС посочват още, че "в подобни ситуации цивилизованите политици имат само един ход – оттегляне от листата".

Публикуваме позицията им без редакторска намеса:

"Само преди дни расистки скандал остави позорно петно върху България. Постъпката на Белев е по-опасна, защото не става дума за подрастващи футболни хулигани, а за политик от коалиция, претендираща да е демократична и проевропейска.

Представители на тази коалиция и техните симпатизанти остро осъдиха случилото се на националния стадион и е странно да мълчат, когато техен човек прави такова скандално изказване.

Антисемитизмът във Фейсбук е не по-малко опасен от расизма на стадиона, защото показва наченки на тревожни тенденции в нашето общество, което успяваше досега да запази толерантността и разбирателството между различните етноси и религии.

Холокоста е една от най-черните страници не само за съдбата на евреите, но и за цялото човечество.

Спасяването им от лагерите на смъртта, благодарение на българския народ, православната църква, народните представители, правителството и царя, са сред най-достойните ни исторически моменти.

Всичко постигнато от нашия народ, който е пример за толерантност и съпричастност, днес се дискредитира не само от лумпените по стадионите, но и от тези с най-големите претенции да са морални съдници – „облечени в бяло“ и вечно размахващи пръст срещу някого! Точно техен представител си направи недопустима гавра със съдбите на евреите и дори не намира за необходимо да се извини.

Липсата на реакция от страна на ръководството на „Демократична България“ и Борислав Игнатов ще приемем за мълчаливо съгласие с позицията на Тома Белев".

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...