Кандидат-кмет към Борисов: Този има физиономия на извънземен (видео) - 24novini.bg

Кандидат-кмет към Борисов: Този има физиономия на извънземен (видео)

19.10.2019 | 20:41
(1 глас)

„Този имаше физиономия на извънземен малко“. Така кандидатът на ГЕРБ за кмет на Шумен и досегашен градоначалник описва избирател на лидера на партията си и премиер Бойко Борисов. 

 

Ситуацията е от вторник, 15 октомври, а вниманието към нея изостри кандидатът за кмет на местна коалиция Добромир Драев, който публикува тази част от видеото в социалната мрежа.

 

Официално Борисов беше в Шумен, за да посети шуменския филиал на Варненския медицински университет и ремонтиран старчески дом. Очевидно и от неговия профил в социалната мрежа премиерът използва служебното си посещение, на което води и министъра на финансите Владислав Горанов, за да рекламира кандидата си в града.

Подобно на кампанията преди евроизборите и сега Борисов е в джипа, който управлява сам, а кметове и министри му дават отчет за свършено, за бизнеса в града и т.н.

Така лидерът на ГЕРБ използва служебното си положение, за да рекламира кандидатите си, но тъй като Фейсбук официално не е медия, той не може да бъде глобен. Къде е моралът, обаче, е друг въпрос, който данъкоплатците все по-често задават.

Видеото в профила на Борисов е повече от час, но само в 40 секунди от него проличава отношението на кандидата на ГЕРБ към избирателите. Именно затова опонентът му Драев го призова да се извини, но такова извинение към този момент няма.

Потребителите на мрежата също са изключително гневни и искат обяснение, дори се говори за оттегляне на кандидатурата ан Христов като кмет заради изказването му. 

В същото видео Горанов, пък, подигравателно описва ситуацията с местното ВиК, което е затънало в дългове и вече има предупреждение за спиране на тока.
След като определя като извънземно избирателя и мълчанието на Борисов, Любомир Христов бърза да смени темата и съобщава, че ще спрат тока на ВиК-то и затова шефът иска среща с Борисов. А

Горанов отговаря: „Няма да спрат тока. Иван Иванов може да се пързаля по ебонитова пръчка върху вълна, за да осигури нужното електродвижещо напрежение“, след което следва смях, но не става ясно от кого – Борисов или Христов.

Очевидно за хората на Борисов дали ще си обикновен избирател на пътя или шеф на независимата КЕВР няма значение, защото властта в е тях и ще става каквото те преценят.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...